Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone Magyarország is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

E-gazdaság

A Vodafone Magyarország is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

A Vodafone Magyarország is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

A 2018. október 9-én megalakult Mesterséges Intelligencia Koalíció alapítóihoz a kezdeményezés támogatójaként a Vodafone Magyarország is csatlakozott. A koalíció célja, hogy kijelölje a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit.

A mesterséges intelligencia (MI) kutatása, fejlesztése és alkalmazása a technológiai és üzleti szféra egyik leginnovatívabb területei közé tartozik, amely az elemzések szerint 2030-ra 13.300 milliárd euróval növeli majd a globális gazdaság teljesítményét.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, felismerve az MI alkalmazásokban rejlő kiemelkedő versenyképességi potenciált, elindította a Mesterséges Intelligencia Koalíciót, amely platformként szolgál azok számára, akik érintettek a terület jövőbeni alkalmazásában, kutatásában, a jogi és etikai aspektusainak vizsgálatában. Annak érdekében, hogy a hazai digitális ökoszisztéma szereplői felkészülten vegyenek részt az MI területén zajló nemzetközi versenyben, a hazai szereplők – kormányzat, nagyvállalatok, kkv-k, startupok, valamint az akadémiai és egyetemi műhelyek –, közös fellépésére van szükség. Az MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések terén mihamarabb az európai élvonalba kerüljön.

2018.  október 9-én a Vodafone Magyarország alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. Az alapító nyilatkozatot a szolgáltatót nevében Dr. Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes írta alá.

„A mesterséges intelligencia villámgyors térhódítása és gyakorlati haszna tagadhatatlan. Ez a terület a technológiai fejlődésnek az eddigiektől gyökeresen eltérő, még magasabb szintjét képviseli. A Vodafone eddig is kiemelt figyelmet fordított a technológiai újításokra, és a számos innovációt tartogató jövőben épp olyan megbízható partner lesz, mint napjainkban”

– mondta el.

A mesterséges intelligencián alapuló megoldások használata a jövőben számos előnnyel fog járni. Életünk részévé válnak az önvezető autók, nő a kiberbiztonság, és a tőzsdefolyamatok pontosabb előrejelzésétől az egészségügyi diagnosztikáig és megelőzésig számtalan olyan fejlesztést fog hozni a mindennapokba, amelyek hatékonyabbá, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik a jövőt.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés