Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar mérnökök legszívesebben önvezető autót fejlesztenének

E-gazdaság

A magyar mérnökök legszívesebben önvezető autót fejlesztenének

A magyar mérnökök legszívesebben önvezető autót fejlesztenének

Vajon mi motiválja őket igazán?

Rendkívül ambíciózusak és szakmailag elkötelezettek a magyar mérnökök, többségük ugyanis az alapján választ munkahelyet, hogy hol tudják számára a nagyobb szakmai kihívásokat, és az izgalmasabb feladatokat ajánlani.

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 17: Workers construct BMW 3 series cars in the Munich BMW plant during a guided tour after the opening ceremony of BMW World on October 17, 2007 in Munich, Germany. BMW World is a representative, architecturally spectacular company building next to the BMW headquarter. It is multifunctional, combining car delivery and museum. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

Külföldre is sokan mennének, de csak határozott időre, a legnépszerűbb célország pedig Németország. Ami a munkaerőpiacot illeti, a szakmában tapasztalható innovációs folyamatoknak köszönhetően egyre erősebb pozícióban vannak a villamos- és IT-mérnökök, akikért a legjobb cégek versenyeznek, derül ki a Jobsgarden felméréséből.

A felsőoktatásban azonban fejlődhetne még a dolog jócskán, a képzés ugyanis nem elég gyakorlatorientált, amit az oktatók felkészültsége és tudása ellensúlyoz.

infograf

A választ adók közel 90%-a 22 és 40 év közötti mérnök. A felmérésben 31 százalékos arányban a gépészmérnökök képviseltetik magukat, a válaszadók 25 százaléka informatikus, 20 százaléka pedig villamosmérnök. A főbb témákat a mérnökképzés színvonala, a munkaerőpiac helyzete, a mérnökeink motivációi és a külföldi elhelyezkedés adta. Az álláskeresők inkább a nagyvállalatokat részesítik előnyben, mert a kisebb cégekben egy idő után korlátozottak a lehetőségek, egy nagy multitól viszont többet kapnak a karrierépítés szempontjából.

A mérnökök körében a válaszadók közel háromnegyede tartja a nagyvállalatokat vonzóbb munkahelynek, mint a kisebb cégeket.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés