Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két hét múlva indulnak a milliárdos képzéstámogató pályázatok

E-gazdaság

Két hét múlva indulnak a milliárdos képzéstámogató pályázatok

Június elsejétől jelentkezhetnek a budapesti és Pest megyei kkv-k a várva várt, munkahelyi képzéseket támogató EU-pályázatra, de a vidéki cégek és a nagyvállalatok sem maradnak uniós források nélkül: a vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a hónapban összesen közel 24 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg munkahelyi képzéseket támogató pályázatok.

A nyár első napjával újabb pályázatok lesznek elérhetőek, amelyek közül a munkavállalók képzését támogató felhívások kapják a legnagyobb szerepet; összesen 23,71 milliárd forintos keretösszeggel nyílnak meg ilyen pályázatok júniusban.

 

Örülhetnek a Közép-magyarországi kkv-k

Június elsejétől lehet jelentkezni a „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói számára” című, 1,8 milliárd forintos keretösszegű VEKOP-felhívásra. A pályázaton 3-50 millió forintot lehet igényelni egyéni, csoportos vagy távoktatási programok megvalósítására. Az elbírálás során előnyben részesülnek többek között azok a projektek, amelyek az informatikai ismeretek bővítését, a vezetői készségek fejlesztését vagy az Ipar 4.0 megoldások alkalmazására való felkészítést célozzák.

 

A képezni kívánó vidéki cégeknek közel 20 milliárd áll rendelkezésre

Június 30-án nyílik meg a VEKOP-felhívás Budapesten és Pest megyén kívüliek számára elérhető GINOP-os társpályázata, a 19,04 milliárd forint keretösszegű “Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói számára” című (GINOP-6.1.6-17 kódszámú) felhívás.

 

A nagyvállalatok sem maradnak ki

A kkv-k mellett a nagyvállalati szegmens részére is elérhető képzési pályázat június 1-től. A „Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára” elnevezésű, 1,3 milliárdos felhívással kapcsolatban körülbelül 13-130 pályázat beérkezésére számítanak. A képzések a korábban említett, kkv-kat célzó pályázati felhíváshoz hasonlóan egyéni, csoportos vagy távoktatási formában valósíthatóak meg.

 

A Vidékfejlesztési Programból csereprogramok finanszírozhatók

Szintén június első napján jelenik meg a „Szakmai tanulmányutak és csereprogramok” elnevezésű vidékfejlesztési felhívás. Az összesen 1,53 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatásra várhatóan 2018. április 30-ig adható be pályázat. A szakmai tanulmányutak 2-4 nap, a csereprogramok 6-14 nap, míg a pályázat keretein belül megvalósítandó gyakornoki programok 60-120 nap időtartamúak lehetnek.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés