Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez a 12 EU-pályázat nyílik meg májusban

E-gazdaság

Ez a 12 EU-pályázat nyílik meg májusban

A hónapban összesen 12 európai uniós kiírásnál kezdhetik meg támogatási kérelmeik beadását a pályázók a vallalkozokforuma.hu saját összesítése szerint. A hazai kis- és középvállalkozások számára a 6,5 milliárd forint keretösszegű „Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása” című pályázat lehet a legérdekesebb.

Idén márciusban minden európai uniós pályázati felhívás kiírásra került, sokra azonban eddig nem lehetett jelentkezni. Májusban összesen 12 pályázat nyílik meg, amelyek az informatika, a turizmus, az épületenergetika, a környezetvédelem, az egészségügy és a pedagógia területeit mind-mind lefedik.

 

majusban-megnyilo-palyazatok

A magyar kis- és középvállalkozások számára talán legérdekesebb, májusban megnyíló pályázat a Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása című GINOP-felhívás célja az ipari termelés és az IKT (Információs és Kommunikációs Technológiák) fejlesztése, valamint ezáltal a digitalizáció magasabb szintre emelése. A pályázatra azok a kkv-k jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek legalább két lezárt üzleti évvel és statisztikai állományuk az elmúlt két évben minimum 20 fő volt. Fontos kitétel még, hogy a jelentkező cégnek az elmúlt évi nettó értékesítési árbevételének minimum 200 millió forintnak kell lennie. A pályázati pénzből a cégek IoT (Internet of Things, a „dolgok internete”) fejlesztéseket, illetve Ipar 4.0, szoftveres és big data megoldásokat vezethetnek be. A 6,5 milliárd forint keretösszegű pályázatra május 31-től adhatják be kérelmeiket a pályázók.

A Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése elnevezésű pályázatra konzorcium formában a Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával jelentkezhetnek forpofit és nonprofit szervezetek. A 21,4 milliárd forint keretösszegű felhíváson 200 millió és 5 milliárd forint közötti összegeket kaphatnak a pályázók. Az elnyert összegből elsősorban a turizmust segítő infrastrukturális fejlesztéseket valósíthatnak meg a támogatottak, de emellett lehetőség van többek között marketingtevékenység, illetve gyermekbarát környezet kialakítására is. A felhívásra 2017. május 2-től 2018. november 15-ig adhatják be kérelmeiket a pályázók.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés