Connect with us

Hirdetés

technokrata

A dolgozók több mint fele szerint a távmunka segíti az összpontosítást

E-gazdaság

A dolgozók több mint fele szerint a távmunka segíti az összpontosítást

A környezetváltozás új lendületet ad a csökkenő hatékonyságnak – derül ki a Regus kutatásából

A távmunka az üzletemberek által annyira áhított környezetváltozás révén javítja a hatékonyságot. A rugalmas irodabérleti megoldásokat kínáló Regus megbízásából készített legújabb kutatás rámutat, hogy a bezártságtól szenvedő magyar munkavállalók közel fele (45 százaléka) számára jelent megkönnyebbülést egy új munkakörnyezet.

 

A távmunka növekvő népszerűségének okait kutatva a Regus 130 helyi üzletember válaszai alapján arra jutott, hogy a hatékonyság javítása mellett a távmunka segíti az összpontosítást is (57 százalék). Távol a megszokott vállalati környezettől a mobilis dolgozók újra tudnak koncentrálni, teendőiket anélkül tudják végezni, hogy munkatársaik vagy a folyton csörgő telefonok megzavarnák őket.

Az is kiderült, hogy a rugalmas munkavégzés a közlekedésre fordított időt is csökkenti (51 százalék), mivel a távmunkában dolgozóknak kevesebbet kell ingázniuk. És ez nemcsak azt jelenti, hogy elkerülhetik a zsúfolt vonatokon és buszokon való utazgatást, hanem azt is, hogy egy mozgalmas nap után több idejük jut szeretteikre (55 százalék).

 

A tanulmány további lényeges pontjai:

  • Az üzletemberek 29 százaléka szerint a távmunka segítségével meglévő vagy potenciális ügyfeleik közelében lehetnek a fontos megbeszélések megkönnyítése érdekében.
  • A magyarországi cégek menedzserei és igazgatói azt tervezik, hogy jövőre egy-két napra lehetővé teszik, hogy beosztottjaik távmunkában dolgozhassanak (36 százalék).
  • 13 százalékuk azt is megengedné, hogy az alkalmazottak egész héten távmunkában dolgozzanak.

Ispánki Nikoletta, a Regus magyarországi divíziójáért felelős menedzser szerint:

„A vállalatvezetőkről azt szokás gondolni, hogy nem szívesen engedélyezik a távmunkát. Így meglepetésként hathat, hogy a menedzserek valójában nagyon is tisztában vannak a távmunkának az alkalmazottakra gyakorolt pozitív hatásával. Ha csak heti néhány napra lehetővé teszik a mobil munkavégzést, már az is jelentősen növeli a dolgozók hatékonyságát, és javítja a hangulatukat is.”

„A vállalatvezetőknek további ösztönzést adhat, hogy a távmunka segítségével a cég keze messzebbre is elér. Ahogy a vállalkozás növekszik, a meglévő és potenciális ügyfelekhez való közelség elengedhetetlenné válik, ami sokba is kerülhet. A rugalmas munkavégzés kihasználásával a cégek több helyszínen lehetnek jelen, és így a potenciális ügyfelekkel vagy beszállítókkal való kapcsolattartás kevesebb pluszkiadást jelent.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés