Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB piacra dobta az iparág vezető digitális megoldásait kínáló ABB Ability-t

E-gazdaság

Az ABB piacra dobta az iparág vezető digitális megoldásait kínáló ABB Ability-t

Megkezdődött az ABB Ability, az ABB piacvezető digitális portfóliójának forgalmazása.

Az ABB a Negyedik Ipari Forradalom értékeit teszi elérhetővé ügyfelei számára  több mint 180 féle megoldás és szolgáltatás kereskedelmi forgalmazásának elindításával. Az ABB Ability a hálózatok összekapcsolása terén meglévő széles körű szakértelmét ötvözi a legújabb digitális technológiákkal, és így olyan hatékony megoldásokat és szolgáltatásokat teremt, amelyek a valódi üzleti problémákra kínálnak megoldást, ezzel kézzelfogható üzleti lehetőségeket teremtve.

smart-home-hero

Az ABB Ability felhasználásával elérhető elemzésekkel, valamint a tervezés és a vezérlések optimalizálásával a közművek, az ipar, a közlekedés és az infrastruktúra területén működő ügyfelek új eljárásokat tudnak kifejleszteni valós idejű folyamataikban, a meglévőket pedig meg tudják újítani. Az így nyert eredményeket vezérlőrendszerekbe táplálva javítani tudják a legfontosabb termelési mutatókat, mint például az üzemidőt, a sebességet és a termelékenységet.

A termékkínálat az ABB innovatív technológiájára és a több mint négy évtizede a digitális iparágban meglévő vezető szerepére épít. Javítani fogja az ügyfelek innovációs és versenyképességét a felfutó digitális ipari piacon.

“Az ABB, amely a digitális technológiai megoldások vezető cégeként eddig több mint 70 millió összekapcsolt eszközt és 70 000 vezérlőrendszert telepített, kivételes helyzetben van, hogy ügyfeleit segítse a digitális átalakítási folyamatban. Az ABB Ability-vel egy portfólióba szervezzük az ABB összes digitális megoldását és szolgáltatását. Ügyfeleink számára további értéket teremtünk azzal, hogy egyesítjük az ABB szakértelmét, a magas szintű összekapcsolhatóságot, és a legújabb digitális technológiákat. Ezzel ügyfeleink példa nélküli javulást érhetnek el az üzemelés teljesítményében és a termelékenységben.”

– nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

tosa-hero

Az ABB Ability platform digitális kínálata a következő: teljesítmény-menedzsment eszközigényes iparágak számára; feldolgozóipari vezérlőrendszerek; robotok, motorok, hajtások távmonitoringja; épületek, elektromos jármű-töltőhálózatok és tengeri gáz- és olajkitermelő platformok vezérlőrendszerei. Az Ability platformon elérhető speciálisabb megoldások számos területnek, köztük az adatközpontok energiagazdálkodására és a tengeri hajóflották irányításának optimalizálására kínálnak megoldást.

Az ABB Ability platform digitális portfóliójához tartozó megoldásainkat már a világ vezető közmű, összeszerelő és szolgáltató vállalatai is használják. Többek között olyan vállalatokat tudhatunk ügyfeleink sorában, mint a Shell Oil, a CenterPoint Energy, a Con Edison, a BASF, a Royal Caribbean, a Cargill, a Volvo és a BMW.

yumi-hero

Az ABB Ability következő generációs digitális megoldásainak és szolgáltatásainak fejlesztése a Microsoft Azure felhőplatformjára épül, amelynek alapja a szoftvervállalattal kötött stratégiai partnerség.

„Megoldásainkat az Azure platformjára építeni azt jelenti, hogy saját területünk speciális ajánlatában ki tudjuk használni az Azure összes képességét és hozzáadott értékét. Az ABB évtizedes, ipari területen megszerzett tapasztalatát gyakorlatilag most konvertáljuk olyan szoftver-ajánlatra, amelyet ügyfeleink a világ legnagyobb és legfejlettebb digitális platformján keresztül érhetnek el. A digitalizálás alig ismert szereplőjéből most preferált partnerré válunk a digitális átalakítást megkezdő ügyfeleink számára. Segíthetünk nekik jelenlegi rendszereiket felülvizsgálni, automatizálni, optimalizálni, és szorosabb együttműködést kiépíteni.Velünk együtt most már több ismeretet szerezhetnek, több és jobb lépést tehetnek.”

– nyilatkozta Guido Jouret, az ABB digitális fejlesztésekért felelős vezetője.

azipod-hero

Az ABB Houstonban az AbilityTM-hez kapcsolódó új innovációi közül többek között az alábbiakat mutatta be:

  • ABB Ability System 800xA – Az ABB Ability egyik megoldása, amely a piacvezető System 800×A automatizálási rendszeren alapul. A Select I/O új kiegészítése a System 800×A-nak, redundáns, Ethernet-alapú, egy csatornás I/O rendszer. Támogatja az ABB új generációs projektvégrehajtási modelljét, az Intelligent Projects-szet, amely az automatizálási projektek hatékony javításának széles választékát nyújtja. A Select I/O-val az ügyfelek nagy projekteket vállalhatnak el feszesebb ütemtervvel és kevesebb túlköltéssel. A Select I/O szabványos szekrényeket alkalmaz, melyek segítségével a szerelők digitális rendezőjeleket használhatnak a munkaerőigényes rendezőpanelek helyett. A ciklusfeltétel-ellenőrzését még az előtt el lehet végezni, hogy a rendszer további részét leszállították volna, így minimalizálható a későbbi változtatások száma, és kivitelezehetők a projekt párhuzamosan futó feladatai.
  • ABB Ability Asset Health Center – ABB következő generációs eszközkezelő rendszere, az Asset Health Center 3.0 az ABB Ability azon megoldásai közé tartozik, amelyeket az elsők között indítunk el az Azure platformon.  2017 januárja óta áll rendelkezésre, előrejelző és előíró elemzési módszert és egyénre szabott modelleket használ, hogy feltárja és rangsorolja a karbantartási igényeket a hiba valószínűségére és az eszköz kritikus voltára alapozva.
  • ABB Ability Collaborative Operations – Nagy teljesítményű, az ipar minden szegmense számára elérhető megoldás, amely segíti az ügyfeleket a még hatékonyabb együttműködésben. Lehetővé teszi, hogy a szakemberek egy adott szervezet határain túlnyúlva, azonos adat- és elemzési platformokat használjanak. Olyan eredmények elérésére fókuszál, mint a termelékenység javítása, a berendezések hibáinak csökkentése, a karbantartás költségeinek mérséklése és a vállalkozás összteljesítményének növelése. Ezeket az eredményeket a biztonság, valamint az adatok, a személyek és az eszközök védelmének maximalizálása mellett hozza. A megoldás hosszú távon fenntartható és kiemelkedő eredményeket nyújt az azt korán bevezetők számára.
  • ABB Ability Digital Substation – Az ABB digitális alállomása egyedülálló vezérlést és hatékonyságot biztosít a közüzemi szektorban működő ügyfelek számára. A száloptikai áramérzékelőket és szakaszolókat magában foglaló digitális alállomás minimalizálja a karbantartási igényt, és csökkenti a kábelezéshez szükséges hagyományos kábelek mennyiségét.  Az ABB Ability ezeket az előnyöket még tovább erősíti azzal, hogy a legújabb elektromos kapcsolóberendezéseket kombinálja a digitális érzékelőkkel és a felhő alapú számítástechnikával. Az innovatív megoldás eredményeként a hálózatüzemeltetők átfogó, aktuális információk alapján hozhatják meg döntéseiket, miközben az előrejelző algoritmusok javíthatják a karbantartás és az eszközkezelés gyakorlatát.
  • ABB Ability Smart Sensor – A tavaly bemutatott okosszenzormegoldás kisfeszültségű villanymotorokat csatlakoztat az Ipari Internetre, lehetővé téve folyamatos monitoringjukat. A motorokra könnyen felszerelhető megoldás a felhőbe továbbít adatokat a rezgésről, a hőmérsékletről, a terhelésről és a fogyasztásról. Figyelmeztető jelzéseket küld, amint a paraméterek bármelyike eltér a normálistól, aminek segítségével az üzemeltető megelőző lépéseket tud tenni, még a motor meghibásodása előtt. A korai jelzéseknek köszönhetően az okosszenzormegoldás az állásidő akár 70%-os csökkenését és a motorok élettartalmának 30%-os emelkedését is eredményezheti. A motor teljesítményének adatok alapján történő optimalizálása 10%-kos fogyasztáscsökkenést is eredményezhet.

uhvdc-transmission-technology-hero

Az ABB Ability innovatív és sokoldalú megoldásainak listája még számos hasonló megoldást tartalmaz. Ezek közül különösen említést érdemel az ABB Ability Asset Insight, ABB Ability Ellipse Enterprise Asset Management vállalati eszköz-menedzsment szoftver, és az ABB Ability Data Center Automation infrastruktúra-kezelő szoftver. Az ilyen és számos más megoldást felsorakoztató ABB Ability a közmű, az ipar, a szállítás és infrastruktúra területén tevékenykedő ügyfelek számára kínál hatékony eszközt a feladatok megoldásához. Az ABB Ability elérhetővé teszi vevőink számára a digitális forradalom által kínált előnyöket, segítségével csökkenthetik a karbantartás költségeit, növelhetik az eszközök élettartamát, hatékonyabbá tehetik az üzemeltetést, mérsékelhetik a káros környezeti hatásokat, és javíthatják a munkavédelem hatékonyságát is.

abb_ability_tm

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés