Connect with us

technokrata

Velük lehet Budapest fintech főváros!

E-gazdaság

Velük lehet Budapest fintech főváros!

Velük lehet Budapest fintech főváros!

15 ígéretes magyar fintech startup mutatkozik be az április 11-i FinTechShow-n a szakmai
előadások és programok mellett. A nagyszabású esemény szervezői Magyarországra hozzák a
nemzetközi fintech világ egyik legbefolyásosabb guruját, Devie Mohant is.

A fintech az új startup, már ami a nemzetközi hájpot és az irdatlan mennyiségű befektetést jelenti. Az elmúlt 2 évben csak Európában 13 milliárd dollárt fektettek be fintech cégekbe (forrás: KPMG 2017). A befektetések összege idén meghaladhatja a tavalyi számokat is.

A FinTechShow-n többek közt 15 olyan magyar startupot lehet megismerni, amik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország komoly tényező lehessen a nemzetközi fintech világban. A hazai pénzügyi technológiai újdonságok mellett Budapesten lesz az egyik legelismertebb fintech szakértő, Devie Mohan is, aki a banki világban alkalmazott fintech stratégiákról beszél majd.

„A FinTechShow az első olyan magyarországi fintech esemény lesz, ahol a startupok, a bankok és a felhasználók is jobban megismerhetik egymást. Mindemellett bemutatkoznak a legújabb hazai fintech fejlesztések is, amelyek sokkal jobbá tehetik akár a globális pénzügyi világot is. Tizenöt jól felkészült, tehetséges csapat mutatkozik be, akikkel jó eséllyel lehetünk néhány éven belül a régió fintech fővárosa”

– mondta Németh Monika, a szervező FintechGroup CEO-ja.

fintechshow-devie-mohan

A fintech startupok mellett pénzintézetek is képviseltetik majd magukat, amik közül egyre többen keresik a partnerséget az innovatív startupokkal: 10 hazai bankból 7 szeretne együttműködni magyar fintech cégekkel. A fintechhé válás egyik úttörője itthon az MKB Bank volt, amely idén év elején egy inkubátor programot is elindított magyar startupoknak.

„Ma már kevés, ha egy banknak netbankja van, sokkal fontosabb lett az ügyfélélmény és a gyors, 21. századi színvonalú ügyintézés. Éppen ezért is keressük az együttműködések és az innovációk bevonásának a lehetőségét, mert nem szeretnénk, ha lépéshátrányba kerülnénk ezen a gyorsan változó és hatalmas piacon”

– mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató- helyettese.

A komoly külföldi és hazai szakértőket, valamint a legújabb magyar fintech startupokat felvonultató esemény április 11-én lesz az Anker’tben.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin