Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jól filmet néznél este? Itt a program, ami segít ebben!

E-gazdaság

Jól filmet néznél este? Itt a program, ami segít ebben!

Jól filmet néznél este? Itt a program, ami segít ebben!

Hódító útjára indul a közösségi filmajánló applikáció!

A Kiflee névre hallgató, magyar fejlesztésű alkalmazásban a megszokott és unalmas pontozási rendszer helyett egyetlen mozdulattal értékelhetik a filmrajongók az alkotásokat az alapján, hogy szívesen megnéznék-e, többször is akár. Ezt követően a hasonló ízlésű felhasználóktól személyre szabottan kapnak tippeket, ajánlásokat a Kiflee „fogyasztói”.

Előfordul, hogy az ember nem talál maga mellé partnert a mozizáshoz, mert senkit sem érdekel környezetében a kinézett film. Furának érzi az ízlését és nincs kivel megosztani a filmes élményeket.
Gyakorta melléfogunk a választáskor, hiába olvasunk jókat az adott alkotásról. Mi lehetne a garancia arra, hogy a mi szájízünknek is megfelel majd egy film? Ezekre kínál megoldást a Kiflee!

„Évek óta barátok vagyunk és mindannyian nagy filmrajongók, de szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna.” – meséli Gáspár Olivér, a Kiflee egyik kiagyalója. „Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, amelyek mindannyiunk tetszését elnyerik.”

kiflee

A filmrajongók többé nem vesznek el a kritikák és filmajánlók végtelenségében, ugyanis a magyar fejlesztésű mobilapplikációban olyan emberekre bukkannak, akik hozzá hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről, így garantáltan az ő ízlésüknek megfelelő filmeket ajánl majd nekik.
Nem kell többé vacillálni az értékelésnél, hogy ez most erős négyes vagy gyenge ötös, hiszen itt nem a klasszikus számokkal történő pontozás zajlik, egyszerűen csak egy dolgot kell eldönteni: soha többet nem néznéd meg, egyszer nézős, többször nézős vagy éppenséggel „örök klasszikus”.

A magyar és angol nyelven is elérhető applikáció fejlesztése február óta tart, jelenleg öten dolgoznak rajta. November 23-án startol az androidos verzió és várhatóan decemberben érkezhet az AppStoreba. Ezidáig több, mint 200-an tesztelték és a honlapjukon 900-an iratkoztak fel.
A letöltés után a felhasználó kereshet konkrét alkotásra vagy egyszerűen szemezgethet az automatikusan listázódó filmek között. Jelenleg a TMDb adatbázisát használják, így kis túlzással kijelenthető, hogy minden ezidáig megjelent film elérhető –, amiket aztán egy mozdulattal értékelhet, tiltó- vagy kívánságlistára helyezhet, de egy összefoglaló, a trailer és a stáblista is azonnal elérhető. És ez még csak a jéghegy csúcsa! Minél több filmet értékelünk, annál inkább személyre szabottan jönnek az ajánlások a többi felhasználótól, akik profilján nem csak azt láthatjuk, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékban meg is mutatja, hogy mennyire egyeznek az ízlések.

A Kiflee csapat terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd egymással chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról, illetve idővel szeretnék összekötni az alkalmazást az online videótékákkal is.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés