Connect with us

technokrata

Már 2 éve tudták a Yahoo-nál, hogy baj van, de nem szóltak

E-gazdaság

Már 2 éve tudták a Yahoo-nál, hogy baj van, de nem szóltak

Erre csak most derült fény.

Szeptember óta tudjuk, hogy a Yahoo-hoz 2014-ben ismeretlen hackerek betörtek és fél milliárd felhasználó adatát szerezték. A minden idők legnagyobb adatlopásaként emlegetett ügyben először úgy tűnt, hogy maga a Yahoo sem tudott az óriási gondról, ám most kiderült, hogy cseppet sem erről van szó. Sőt, a kaliforniai vállalat több munkatársa már röviddel a támadás után képben volt a helyzettel, de ezt nem jelezték a vezetőség felé.

marissa yahoo

Épp ezért csak idén augusztusban derült ki számukra, hogy baj van, így csak most kezdtek el cselekedni a helyzet megoldását illetően. Az egész botrány a harmadik negyedévben körülbelül 1 milliárd dolláros anyagi kárt és óriási preztizsveszteséget okozott a Yahoo számára, azaz különösen kínos, hogy senki sem szólt a vezetőségnek. Mindezt az igazgatótanács által felállított bizottság derítette ki, akik kíváncsiak voltak arra, hogy a betörést miért nem vette észre senki.

Nemcsak a sunyi alkalmazottak, de a cég egésze számára is problémás a betörés, mivel a Yahoo-t épp felvásárolni készülő Verizon számára már nem annyira szimpatikus egy súlyos presztízsveszteséget elszenvedett vállalat.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin