Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már biztos: Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást

E-gazdaság

Már biztos: Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást

Már biztos: Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást

Az elemzők aligha számoltak ezzel.

Mostanra gyakorlatilag biztossá vált, hogy az Egyesült Államok következő elnöke nem Hillary Clinton, hanem a politikába kívülről érkező Donald Trump lesz. A milliárdos üzletember sikerére mostanáig csak kevesen tettek volna, az elmúlt hetekben még republikánusok is arra készültek, hogy az elkövetkező négy évben a demokrata jelölt vezeti majd az országot.

Trump nemcsak a rá nem szavazóknak, de az egész világnak megdöbbenést okozott, hiszen tegnap egyedül a LA Times előrejelzése jósolta a győzelmét, minden más, neves szaklap Clinton mellett tette le a voksát. Ennek ellenére a szavazás lezárása után nem sokkal már látni lehetett, hogy szoros lesz a küzdelem. Ez így is történt, Trump  győzelme pedig végül Pennsylvaniában és Floridában dőlt el.

Hillary Clinton Speaks At The University Of Miami

Bár a szavazatok számlálása még tart, a szükséges, 270 elektori szavazatot már a zsebében érezheti Trump, a mostani várakozások szerint pedig végül 300 szavazatot gyűjt majd be. Clinton egy ideig nem ismerte el a vereségét, John Podesta kampányfőnök egyszerűen hazaküldte az embereket az eredményváró gyűlésről, azzal a felszólítással, hogy aludják ki magukat.

Később aztán bejelentették, hogy a demokrata jelölt felhívta republikánus ellenfelét és gratulált a győzelméhez. Ugyan a pénzpiacok egyelőre még nem reagáltak igazán a meglepő győzelemre, sokan a Brexithez hasonló hatásokra számítanak. Jelenleg csak annyi látszik, hogy a Mexikó-ellenes Trump miatt szabadesésbe kezdett a peso, a forint és az euró viszont erősödött.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés