Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarolnak a magyarok az SAP versenyén

E-gazdaság

Tarolnak a magyarok az SAP versenyén

A meghirdetett három kategória közül kettőben magyar vállalatok hozták el az aranyérmet az SAP Quality Awards kelet-közép-európai megmérettetésén.

A megvalósult SAP rendszerbevezetéseik alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK Zrt.) és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) pályázatait tizennégy ország jelentkezői közül ítélték a legjobbaknak.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Quality Awards díjátadón azok a vállalatok részesültek elismerésben, amelyek az SAP megoldások bevezetése során tudatosan alkalmaztak új minőségellenőrzési és kockázatkezelési megközelítéseket. A győztes pályázatokat egy külsős és SAP szakértőkből álló zsűri választotta ki adott kritériumrendszer alapján, amely többek közt figyelembe veszi a rendszerbevezetésre fordított időt és költségeket, valamint a projektből származó üzleti előnyöket is.

A Fast Delivery kategória győztese, a KNYKK Zrt. évente 90.5 millió utast szállít, miközben járművei 43 millió kilométert tesznek meg. A szervezet egységes, integrált vállalatirányítási rendszert vezetett be a napi működési folyamatainak optimalizálása céljából a Fornax SI Kft. és a T-Systems Kft. segítségével, amely a személyzeti és a bérszámfejtési területek hatékonyabbá tételéért is felelős. Az SAP ERP rendszer bevezetése a széles körű alkalmazási lehetőségekkel, a HCM megoldással együtt mindössze négy és fél hónapig tartott.

sap

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Business Transformation kategória győztese fő tevékenysége a több mint 31.000 kilométernyi magyarországi úthálózat üzemeltetése és fenntartása. A társaság az alábbi modulokra épülő SAP rendszert vezetett be: FI, FI-AA, CO, PS, HR-PD, HR-PA, ESS, MM, SD, PM, LAM, BI, BPC, SRM, FCM. A rendszer bevezetésének célja a társaság teljes működésének átalakítása, a folyamatok optimalizálása az átláthatóság és a hatékonyság növelése érdekében, valamint a társaság vezetésének kiszolgálása naprakész vezetői információkkal a társaság működéséről. A projekt során a bevezető partner az ERP Consulting Zrt. volt. Az új, SAP alapú vállalatirányítási rendszer 8 db informatikai elődalkalmazást váltott ki (köztük az MK Zrt. korábbi fő rendszerét is). A teljes megvalósítási időszak 12 hónap volt. Az új rendszer 2016. január 1-től működik teljes funkcionalitással, melyet 2000 felhasználó használ.

A két hazai aranyérmes cég és a harmadik, az Innovative Project kategóriagyőztes lengyel vállalat projektjei az SAP Quality Awards európai, közel-keleti és afrikai győzteseinek rendezett versenyében is megmérettetnek majd.

 



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés