Connect with us

technokrata

A nap híre: Visszatér a Nokia!

E-gazdaság

A nap híre: Visszatér a Nokia!

Jönnek az androidos telefonok és táblagépek!

A 90-es és 2000-es évek koronázatlan királya bejelentette, hogy újra visszatérnek a mobilpiacra. Bár a finn gyártó mobiltelefonos részlegét 2014-ben hivatalosan is felvásárolta a Microsoft, a Nokia nem adja fel. Épp ezért ma bejelentették, hogy megalakították az HMD-t, amely androidos okostelefonok és táblagépek gyártásáért felel majd. A saját kézben lévő vállalkozás természetesen ingyenesen licenceli majd a Nokia márkanevet a finnektől.

Nokia_Logo_Wall_1

A finnországi központtal működő részleget Arto Nummela vezeti majd. Nummela komoly tapasztalattal rendelkezik a Nokiánál, hosszú ideje vezető pozíciókban dolgozott a cégnél. A felvásárlás óta azonban a Microsoft Ázsiát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló divíziójánál tevékenykedett mint marketingvezető. Most tehát újra visszatér a finn vállalathoz, amely az ígéretek alapján komoly arzenállal készül a jövőben. A cég ugyanis a közlemény alapján nem kevesebb, mint 500 millió dollárt áldoz a marketingre az elkövetkező három évben. Ez reményeink szerint azt jelenti, hogy komoly portfólión dolgoznak, ha ekkora összeggel népszerűsítenék az eszközöket. Azt már most kiemelték, hogy a cél elsősorban a Nokia nevének felfrissítése lesz.

nokia-n1-tablet-two-side

További újdonság, hogy egy másik cég is születik, a Foxconn által alapított FIH Mobile Limited ugyanis a Microsoft mobiltelefonos üzletágát vásárolja meg 350 millió dollárért. Ez azt jelenti, hogy a redmondi gyártó megválik a Nokia logós butatelefonoktól és a megmaradt fejlesztőket a Surface mobilok tervezésére irányítják át. Az üzlet része még az is, hogy a Foxconn a Microsoft Mobile Vietnam tulajdonosává is válik, így további 4500 alkalmazott kerül a kínai vállalathoz.

nokia_hq

A cél az, hogy az MHD és a FIH Mobile közösen újra ismerté tegyék a Nokia márkanevet, ezért a jövőben több androidos táblagép és okostelefon kerül majd piacra, amelyeket valószínűleg a Foxconn üzemeiben szerelnek majd össze.  Ezen kívül valószínűleg a viselhető eszközök piacára is belép a finn gyártó, hiszen a közelmúltban felvásárolták a francia Withings-et, ami már igen nagy nevet szerzett magának a piacon.

Az tehát már nem kérdés, hogy hamarosan a kezeink között foghatjuk az Androidot futtató Nokia eszközöket (eddig csak a Foxconn által fejlesztett és gyártot N1 táblagépet ismertük meg, de az már korábban piacra került), így az igazán érdekes már csak az, hogy ezek vajon képesek lesznek-e felkavarni a piac állóvizét.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin