Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a technológiával jelentősen csökkenhetnek az egészségügyi kiadások

e-Egészségügy

Ezzel a technológiával jelentősen csökkenhetnek az egészségügyi kiadások

Új megoldásokkal segíti a személyre szabott gyógyítást az SAP.

Új megoldásokat dobott piacra az SAP, mellyel a személyre szabott gyógyítást kívánja elterjeszteni világszerte. Csak a tengerentúlon ez 750 milliárd dollárral csökkenthetné az egészségügyi kiadásokat.

Az alkalmazások lényege, hogy a rendelkezésre álló nagy mennyiségű adatok alapján a beteg számára legkedvezőbb eljárást tudják kiválasztani az orvosok, a kutatók. A nagy mennyiségű adatokat jól jellemzi, hogy az egészségügy az egyik legnagyobb big data előállító: a világ adatmennyiségének 30%-át adja e szektor.

A szoftvergyártó Foundation for Health névre keresztelt megoldása egy rendszerben kezeli és elemzi a gyógyítással összefüggő összes adatot, mint pl. orvosi eredmények, kutatások, DNS szekvenciák, mindezt valós időben. A technológia ennek köszönhetően utat nyit az új gyógyszerek, eljárások kifejlesztéséhez is.

mHealth

Erre a platformra fejlesztették a Medical Research Insights nevű alkalmazást, amellyel a klinikai kísérletek válhatnak hatékonyabbá. A megoldással többek közt az adott tesztekre leginkább alkalmas betegeket tudják könnyen kiválasztani. Az adatvizualizációs képességét használva egyszerűbben lehet összefüggéseket, trendeket találni az egyes betegcsoportok, és jellemzők között, valamint elvégzi a beavatkozások utáni túlélési görbe (Kaplan-Meier analízis) meghatározását is.

Az SAP, mint  a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata nem új szereplő az egészségügy területén, közel 8000 egészségügyi szolgáltató használja megoldásait. A vállalat jövőre újabb applikációkat tervez forgalomba hozni e téren.



Szólj hozzá!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés