Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez a vállalat kitart Magyarország mellett

E-gazdaság

Ez a vállalat kitart Magyarország mellett

Az elmúlt 5 évben 800 fővel növelte munkavállalóinak létszámát a cégcsoport.

A Siemens megbízható, stabil szereplője a hazai gazdaságnak. Ezt igazolja, hogy a cégcsoport az elmúlt 5 évben több mint 800 fővel növelte foglalkoztatottainak létszámát, budapesti telephelyén képzési központot épített, a duális képzésben belépett a felsőoktatás területére is és tovább erősítette jelenlétét a hazai kutatás-fejlesztésben is.

Jelentős hazai események kísérték a Siemens Zrt. üzleti évét

A Siemens aktív szerepet vállalt az ország infrastruktúrájának modernizációjában a digitalizáció, az automatizáció és a villamosítás területén. A vállalat Mobility divíziója elektronikus biztosító-berendezéseket épített ki az Óbuda-Piliscsaba vasútvonalon, Building Technologies divíziója tovább növelte jelenlétét a bankszektorban, a Power & Gas és a Power Generation Services divíziók pedig műszaki megoldásaikkal csökkentették a Gönyűi Erőmű minimális terhelését, növelve ezáltal hatékonyságát. A cég Gizella úti központjában megnyitotta a Siemens Wind Power Training        Center-t,  amely a világszerte a szélerőművek építésén dolgozó kollégák képzését biztosítja. A Power and Gas Budapesti Üzeme tavalyhoz képest 25%-kal több üzemórát teljesített, megdöntve ezzel a gyártóegységben regisztrált eddigi rekordokat, az Energy Management budapesti üzemének kapacitása pedig hónapokra előre lekötött a nagy megrendelés-állománynak köszönhetően.

2011_11_07-siemens1

Erősödő szerep a hazai oktatási rendszerben

A Siemens 2012-ben az elsők között indította el duális szakképzését, melynek keretében idén már több mint 90 diákot képeznek a tavaly 600 millió forintból felújított Siemens Képzési Központban. A vállalat 2015-ben elindította felsőoktatási duális képzését is: a Budapesti Gazdasági Főiskolával kötött megállapodásának értelmében 8 hallgató kezdte meg több mint másfél éves szakmai gyakorlatát a Siemensnél. A vállalat emellett a 2015-ös üzleti évben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel is szorosabbra fűzte együttműködését, melynek keretében 6 millió forint értékű támogatást nyújtott az intézménynek. Az összeget többek között kutatás-fejlesztési és diákprojektekhez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésére, illetve ösztöndíjra és hallgatói szakmai kezdeményezésekre adta a vállalat.

Jelentős eredmények a K+F területén

A Siemens a 2015-ös üzleti évben tovább növelte munkatársainak létszámát a kutatás-fejlesztés területén, ahol jelenleg 8 magyarországi helyszínen, több mint 800-an dolgoznak. Lezárta továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával (BME VIK) közös kutatás-fejlesztési projektjét. A két és fél éves együttműködés Magyarország Kormányának támogatásával, illetve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg. A közel 300 millió forintos projekt célja az elektromos autók hajtásinvertereinek és energia-ellátó rendszerének optimalizálása volt. Eredményeként a felek már három szabadalmi kérvényt adtak be, amelyek több Siemenses fejlesztésnek is részét képezik majd a jövőben.

siemens 

Élen a hatékonyságban

A Siemens idén második alkalommal hirdette meg a vállalat alapítójáról elnevezett hatékonysági díjat, amellyel az elmúlt évek legsikeresebb hatékonyságnövelő beruházásait kereste. A Siemens célja, hogy a jó példák bemutatásával ösztönözze a hazai gazdaság szereplőit a fenntartható működésre. A Werner von Siemens Hatékonysági Díj zsűrije az ipari gyártás, a közlekedés, az energia és az egészségügy területéről a következő hét vállalat pályázatát ítélte a legjobbnak: Albert Schweitzer Kórház, Columbian Tiszai Koromgyártó Kft., E.ON Erőművek Kft, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, MATECH Magyar Technológiai Kft., MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., Rail Cargo Hungária Zrt.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés