Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: Célkeresztben az adat

E-gazdaság

IBM: Célkeresztben az adat

Új, immár a teljes hardver- és szoftverportfóliót felölelő, disztribútori szerződést kötött az RRC Hungary és az IBM Magyarország. Az adat jellegű és felhőprojektekkel, a hardvert és szoftvert „egybe csomagoló” megoldásokkal a célkeresztben.

Szeptember 4-től az IBM Magyarország kibővítette az RRC Hungaryvel meglévő disztribútori szerződését, amely immár a teljes termékportfólióra kiterjed. A két cég együttműködése 2008-ban indult, az RRC infrastruktúra üzletága 7 éve kínál IBM hardvereket viszonteladó partnereinek. A mostani megállapodással az IBM és az RRC a meglévő, sok éve sikeres üzleti kapcsolatára épít.

„Sokat várunk RRC oldalról az IBM-mel kötött új disztribútori megállapodástól, amely egyrészt újabb piacot nyit meg előttünk, másrészt további lendületet adhat infrastruktúra divíziónknak is. A szoftverekhez hardvert is tudunk szállítani, így megoldásközpontú, teljes projektszintű szolgáltatást tudunk nyújtani. Célunk, hogy aktív szerepet vállaljunk viszonteladóinkkal közösen az új, adat jellegű projektek megvalósításában” – mondta Virágh Attila, az RRC Hungary ügyvezető igazgatója.

ibm cloud pic2

 

Miután az IBM új stratégiája szerint egyben, megoldásként kezeli a hardvert és a szoftvert, az RRC Hungary is átalakította a szervezeti struktúráját, kilencfős dedikált IBM-csoportot hozott létre, amelyben hardverhez és szoftverhez értő szakemberek, valamint „csomagmegoldásokban” gondolkodó értékesítők is helyet kaptak – oktatási, pénzügyi és logisztikai csapatok támogatásával. Ezzel a szervezeti átalakulással is hangsúlyozza a cég, hogy a teljes IBM-portfólióval új piacok felé nyit, és kiaknázza az adat jellegű projektek lehetőségeit.

Az RRC szakemberei az IBM hardvertermékeihez kötődően eddig is bővítették szoftveres kompetenciáikat, összességében több mint 120 szakmai vizsgával rendelkeznek, valamint négy új szakértő kollégát is felvett a cég. Folyamatosan oktatásokkal fejleszti munkatársait, partnereit is – adattárház, Smart City és IoT megoldások terén.

„Az IBM IT-biztonsági megoldásainak portfólióját is szeretnénk szélesebb körben megismertetni partnereinkkel és a hazai piaccal, ezért IT security téren folyamatosan képezzük szakembereinket. Az IBM hardver- és szoftvertermékeinek értékesítésén túl szakmai tudásunkkal is segítjük az ügyfeleket” – mondta Virágh Attila, az RRC Hungary ügyvezető igazgatója.

ibm

Új projektekhez új nagykereskedő, új viszonteladók

Az IBM elsősorban disztribútorokon és viszonteladó cégeken keresztül értékesít a magyar piacon. Hardvertermékek, infrastruktúra vonatkozásában ez a megközelítés már jól bevált, a gyártó ezt a stratégiát alkalmazza szoftvermegoldásainak értékesítésében is.

„Az RRC Hungary infrastruktúra vonalon sok éve remek partnerünk, hozzáértő viszonteladói hálózattal rendelkezik” – mondta Benedek Péter, az IBM magyarországi igazgatója. 

„Segítségükkel meg tudjuk szólítani azokat az ügyfeleket, amelyek adat típusú projekteket fognak megvalósítani a közeljövőben, valamint azokat a viszonteladókat, rendszerintegrátorokat és független szoftverfejlesztőket is, amelyek mostanáig más gyártók termékeiből adtak el infrastruktúrát, menedzseltek adat jellegű projekteket.”

People

 

„Az RRC egyik erősségét abban látjuk IBM oldalról, hogy a régi és új típusú, hardverhez és szoftverhez értő partnereket össze tudja kapcsolni, nagy tapasztalatuk van ezen a téren. Hardverportfóliónk körül erős viszonteladói hálózatot épített ki, számítunk rá, hogy szoftverkínálatunk értékesítésében is ezt fogja tenni.”

Az új disztribúciós megállapodással a magyar piacon immár két, hardver- és szoftvertermékeket egyaránt képviselő IBM-disztribútor tevékenykedik. A várakozások szerint az RRC-vel folytatott együttműködés kiszélesítése nagyságrenddel növelheti meg az IBM szoftverüzletágának üzleti teljesítményét Magyarországon.

Fordul a hazai IT-piac

Az RRC Hungary és az IBM Magyarország együttműködésének kiterjesztése összhangban áll a gyártó stratégiájával, amely az egyes, különálló termékek helyett a megoldásokat állítja középpontba.

Disztribútorként az RRC Hungary mostantól az IBM szoftverekből is a teljes portfóliót kínálja a magyar piacon, elsősorban az új, adat jellegű projektek megvalósításához szükséges eszközökre összpontosítva, miután a következő generációs megoldások központi eleme, alapja az adat.

Az új nagykereskedelmi megállapodás a magyar felhőpiac változó, fejlődő helyzetére is válaszol. Az IDC adatai szerint 2013-ban a nyilvános felhőszolgáltatások piaca – az előfizetések, valamint a professzionális és a tanácsadói szolgáltatások díját is beleszámítva – 71 százalékkal, a magánfelhő szegmens 70 százalékkal bővült Magyarországon. Tavaly a két szegmens további 63, illetve 23 százalékkal nőtt: a magánfelhő szolgáltatások piacának teljesítményét ugyanis erősen befolyásolják az adott időszakban megvalósuló kormányzati projektek. A teljes felhőpiac mérete 2014-ben meghaladta a 10 milliárd forintot. Idén az IDC további 53, illetve 45 százalékos növekedésre számít a piac két szegmensében, és a bővülés – enyhén lassuló ütemben – jövőre is folytatódni fog.

digital_world

Látható, hogy fordulóponthoz ért a magyar IT-piac fejlődése ezen a területen. A felhőszolgáltatások elterjedésével – legyenek azok magán-, nyilvános vagy hibrid környezetek – a modern projektek infrastrukturális alapjai széles körben elérhetővé váltak, mivel a felhőben rendkívül könnyen és olcsón biztosíthatók a szükséges erőforrások.

A szervezetek figyelme napjainkban az adatok és a belőlük kinyerhető információk hasznosítása felé fordul. Az IBM eddig elsősorban infrastruktúraszállítóként volt jelen a magyar IT-piacon. Az RRC-vel kötött, új disztribútori megállapodás, terv továbblép abba az irányba, hogy adat jellegű, analitikai, cloud, adattárház, big data, IoT és Smart City megoldások kiemelt szállítójává lépjen elő itthon is a gyártó. Ezt a piacot célozza meg a két cég új viszonteladó partnerek felderítésével és bevonásával.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés