Connect with us

technokrata

Szófiába viszik a magyar mobilparkolási rendszert

E-gazdaság

Szófiába viszik a magyar mobilparkolási rendszert

Magyarország után külföldön is beszáll a mobilparkolásba a Cellum.

Az „Innovative Parking Solutions 2014” elnevezésű konzorcium tagjai – a Cellum csoporthoz tartozó Cellum Global Zrt., a Cellum Bulgaria AD és az MPP Zrt., illetve az Infosystems International EOOD és a Citizen Society Group AD – a napokban írtak alá Szófiában egy 4 évre szóló szerződést, mely a hazai parkolórendszerhez hasonló, SMS-alapú szolgáltatás kialakítására vonatkozik. A konzorcium tagjaként a Cellum a Magyarországot mára teljesen lefedő mobilparkolási rendszer üzemeltetése során szerzett tapasztalatait és tudását adja, valamint a technikai támogatást is a fejlesztőcég nyújtja a projekt számára.

mobiltelefon

„Magyarországon ma évi 20 millió mobilfizetési tranzakciót számolunk el, ennek nagy többsége parkolás. Nincs szükség parkolóautomatákra, aprópénzre, a telefon pedig ott lapul a zsebünkben. Európa után Ázsia felé vesszük az irányt, hogy a tízmilliós Magyarországon bevált technológiát tízmilliós kelet-ázsiai nagyvárosokban is bevezethessük.” – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A projekt részeként a jövőben a parkolásért a Cellum Mobile Nextre épülő mobilapplikáción keresztül, bankkártyával is lehet majd fizetni.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin