Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új gyárat nyit a Samsung

E-gazdaság

Új gyárat nyit a Samsung

Bővül a Samsung tévégyára Jászfényszarun.

Mintegy 25 millió dolláros beruházás révén új üzem nyílik a Samsung Electronics Magyar Zrt. jászfényszarui televíziógyárában. A Samsung negyed évszázados magyarországi történetének egyik kiemelkedő mérföldköve ez, melynek köszönhetően Európa legnagyobb és a világ egyik legmodernebb tévégyára hozzávetőleg 75 új munkahelyet hoz létre a Jász-Nagykun Szolnok megyei településen.

Samsung_1

Az új üzemcsarnokban mintegy ezer fő dolgozik, és 22-55 colos képátlójú LED televíziók, 23 és 27 colos MFM (multifunkcionális) LED monitorok, valamint 43 és 51 colos Plazma készülékek kerülnek ki, amelyek főleg az Európai Unió országaiban kerülnek piacra. A 22.000 négyzetméter alapterületű V3 gyáregység alapításával a vállalat célja a termelés hatékonyságának további növelése.

„Az új jászfényszarui üzem tökéletes példája a Samsung Magyarország iránti elkötelezettségének. A vállalat hazánkban közel 3.000 főt foglalkoztat, ebből csaknem 2.500-an dolgoznak Jászfényszarun. Az eddigi hazai befektetéseinket —amelynek mértéke megközelíti a 160 milliárd forintot — a Magyar Kormány a tavalyi évben stratégiai partnerség megkötésével is elismerte, amely nemcsak óriási kitüntetést, de egyben óriási felelősséget is jelent számunkra” – hangsúlyozta Kyu-Jin Lee, a jászfényszarui Samsung gyárnak elnöke az ünnepségen.

Samsung_5

A jászfényszarui Samsung gyárat 1989-ben alapították, és 1990-ben kezdte meg a termelést, három évvel később már exportra is került a hazánkban készült készülékekből. A kilencvenes években folyamatosan bővült a gyártóegység, majd 2007 nyarán átadták a második (V2) gyáregységet is. Jászfényszarun az elmúlt 25 évben összesen mintegy 62 millió készülék került le a gyártósorról. Kezdve a katódsugaras képcsövű hagyományos TV-ktől a projektoros készülékeken át a mai modern Plazma, LCD, valamint LED kijelzős TV-kig.

Samsung_4

„A Samsung elsők közt törte át a vasfüggönyt, és telepedett meg hazánkban 1989-ben, létrehozva Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb televízió gyárát. Az azóta eltelt 25 évben számos emlékezetes esemény öregbítette a társaság hírnevét. Örömmel tölt el, hogy a jászfényszarui gyár harmadik gyáregységét a Samsung magyarországi jelenlétének éppen a 25-dik évfordulóján nyithatjuk meg” – tette hozzá dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés