Connect with us

technokrata

Egyre több hazai kisvállalat használja a HANA-t

E-gazdaság

Egyre több hazai kisvállalat használja a HANA-t

Már 10 hazai kisvállalkozás voksolt a tavasz óta elérhető SAP Business One 9.0-ra.

Egy vidéki, családi kisvállalkozás választotta az SAP legújabb, memória alapú számítástechnikán alapuló vállalatirányítási rendszerét. Ezzel a Bonus Kft. vált a tizedik kisvállalati HANA ügyféllé hazánkban, az SAP Business One 9.0 tavasz óta érhető el Magyarországon.

A háztartási tisztítóeszközök gyártásával és kereskedelmével foglalkozó siklósi cégnél eddig nem használtak integrált támogató rendszert, melynek hiánya problémát jelentett a termékek, az ügyféligények, és a nemzetközi vásárlói kör növekedésével. Az önerőből megvalósuló bevezetéssel a Bonus Kft. célja, hogy időt szabadítson fel a menedzsment számára, hatékonyabbá tegye a gyártást, és az adminisztrációs folyamatokat.

A terv szerint mobileszközön keresztül is irányíthatóvá válik a forgalmának egyharmadát külföldről szerző, alkalmanként 100-150 főt foglalkoztató cég. A nagy mennyiségű adatok kezelésére kifejlesztett memória alapú számítástechnika lehetőségeit többek közt a valósidejű döntés előkészítésnél, azonnali hozzáférésnél tudják kihasználni. A dinamikusan növő cég elvárása között szerepel, hogy a rendszer segítségével a hatfős vezetés napi 8-10 órás munkáját 6 órára tudják csökkenteni, és az így felszabaduló időben új üzleti lehetőségeken dolgozhassanak.

 

sap logo(5)A vállalatirányítási rendszer szakaszosan indul el. A november 1.-én elstartolt számlázás, készletkezelés, szállítólevél-kezelés funkciókhoz csatlakozik majd a könyvelés, a termelésirányítás, a logisztika, és a többi komponens, melyek projekt szerint lezárása 2014 eleje.

„Szegmensében a Bonus Kft. lesz tekinthető a legmodernebb informatikai támogatással bíró cégnek, hiszen a piacon lévők nem használnak annyi funkcióra, és olyan mélységben integrált, valós idejű rendszert”- hangsúlyozta Tóth Béla, a bevezetést végző hivatalos SAP partner, az e-BOne Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

„A nemzetközi megjelenést, de főként a nyugati, és az északi országok piacaira való bejutást nagyban segíti, ha a tendereken kiemelésre kerül, hogy SAP rendszerrel biztosítja működését egy cég. Ez fontos szempont szokott lenni a bírálatoknál. Reményeink szerint az új rendszer is hozzájárul, hogy az öt évre eltervezett, átlagosan 10%-os értékesítési nettó árbevétel növekedést el tudjuk érni”- mondta Botos Andrej, a Bonus Kft. marketingvezetője.

Kézdy Gergely, az SAP Business One regionális channel managere aláhúzta: „a HANA, az SAP memória alapú technológiája nem csak a nagyvállalatok megoldása. Egyre több hazai, régióbeli kis-és középvállalkozás választja e technológiát versenyképessége fokozására.”

 Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin