Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bajba jutott állatokon segít a SPAR gyűjtőakciója

Büszkeség

Bajba jutott állatokon segít a SPAR gyűjtőakciója

Bajba jutott állatokon segít a SPAR gyűjtőakciója

Vásárlóival közösen támogatja a nehéz sorsú, bajba jutott állatokat a SPAR Magyarország, amely a Mancs a bajban! nevű állateledel-gyűjtő akciójával immár hagyományt teremtve második alkalommal hívja fel a társadalom figyelmét az állatvédő civil szervezetek munkájának fontosságára.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával idén 2022. május 7-én és 8-án várják az adományokat a civilek a kijelölt INTERSPAR hipermarketekben.

A „Mancs a bajban!” állateledel-gyűjtés célja, hogy a vásárlókat bevonva a vállalat közös erővel segítsen a bajba jutott négylábúakon, és közben a figyelmet az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára irányítsa, illetve országosan támogatást nyújtson az állatok megsegítéséért dolgozó civil állatmentő és gondozó szervezeteknek. A kijelölt INTERSPAR áruházakban 2022. május 7-én és 8-án 10 és 16 óra között több mint harminc állatvédő szervezet aktivistája fogadja az adományokat a kasszazónák közelében. Az önkéntesek főleg állateledelt – száraztápot, konzervet, kutyaszalámit, alumínium tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot – gyűjtenek a menhelyeken élő kutyák, macskák ellátásához, de a gyűjtőpontokon szívesen fogadnak állatfelszereléseket és tisztítószereket is mindkét kijelölt napon.

mancs

„A SPAR Magyarország több mint tíz éve segíti adományokkal az itthoni állatmenhelyek, valamint az állat- és vadasparkok élelmezését azzal, hogy az áruházakban feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomból kivont termékeket ezeknek a szervezeteknek ajánlja fel. Emellett, 2013 óta együttműködünk az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal, amelynek keretében rendszeresek az álleledel-gyűjtések üzleteinkben. Tavaly első alkalommal csatlakoztak országosan hipermarket üzleteink a »Mancs a bajban!« programhoz, s akkori ígéretünkhöz híven immár hagyományt teremtettünk a nagyszabású gyűjtésből, évről-évre kiterjesztve a kampányban résztvevő állatvédelmi szervezetek körét. Célunk, hogy ezzel a közösségteremtő kezdeményezéssel is kiálljunk a nehéz sorsú kisállatok mellett, és vásárlóink hagyományosan erős együttműködő aktivitására építve példát mutassunk másoknak is”

– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A tavalyi kezdeményezés során több mint 14 ezer kilogramm kutya-, és közel 2 ezer kilogramm macskaszáraztáp gyűlt össze, s a vásárlók ezen felül több mint tízezer darab konzervet és jutalomfalat-csomagot adtak le adományként a helyszíneken. Mindez azért is jelent nagy segítséget a résztvevő szervezeteknek, mert így orvosi ellátásra, eszközvásárlásra és telephelyfejlesztésre több forrásuk maradhat.

Az akció részleteiről és az adománygyűjtés eredményéről szóló hírek ebben az esztendőben is a www.sparafenntarthatojovoert.hu/mancsabajban linken követhetők nyomon, az érdeklődők itt olvashatnak bővebben a kampányban közreműködő állatvédelmi szervezetekről, itt találhatják meg a gyűjtőpontként szereplő budapesti és vidéki áruházak elérhetőségét, s tájékozódhatnak arról is, hol adhatják oda adományaikat, amelyekkel az állatvédő szervezetek védenceit és munkáját támogathatják.

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés