Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar sikerrel zárult az Európai Fenntartható Energia Díj átadója

fenntartható

Büszkeség

Magyar sikerrel zárult az Európai Fenntartható Energia Díj átadója

Magyar sikerrel zárult az Európai Fenntartható Energia Díj átadója

Az EnergiaKözösségek program – amely 2011-ben indult és 2013 óta az E.ON Hungária Csoport támogatásával valósul meg – energiatakarékosságra ösztönzi a környezetükért tenni akaró embereket.

A résztvevők kis közösségekbe szerveződve, anyagi beruházás nélkül, viselkedésük megváltoztatása révén csökkenthetik energiafogyasztásukat. A program az Európai Fenntartható Energia Díj (EUSEW Award) átadóján a „Bevonás-Szerepvállalás” (Engagement) kategória díját nyerte el. Ebben a kategóriában azt a tevékenységet jutalmazták, amelyik a leghatékonyabban alakítja a fogyasztók energiahasználati szokásait.

Az EnergiaKözösségek program 5-10 családból álló kis közösségek számára tűzte ki célul, hogy legalább 9 százalékos energiamegtakarítást érjenek el bárki számára teljesíthető, egyszerű módszerekkel. A résztvevők tippekkel, képzésekkel útmutatást kapnak ahhoz, hogy mit tehetnek különösebb befektetés nélkül saját otthonaikban úgy, hogy közben a megszokott életszínvonaluk se változzon. A lezárt 9 évad tapasztalata alapján az EnergiaKözösségek versenyében résztvevők átlagos energiamegtakarítása 7-10% között mozgott, de az igazán elkötelezettek 15-30%-ot is csökkenteni tudtak előző évi fogyasztásukhoz képest.

A program idei évada már elindult, jelenleg az önkéntes klímakoordinátorok képzése zajlik, majd még idén, decemberben elkezdődik az energiamegtakarítási verseny a csapatok között.

Az E.ON EnergiaKözösségek program védnöke Dr. Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora, az IPCC Mérséklési Munkacsoportjának alelnöke és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója.

Bővebb információ a programról:

http://www.energiakozossegek.hu/

Az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldala

További Büszkeség

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés