Connect with us

Hirdetés

technokrata

Memóriakártya és pendrive egy eszközben

Kütyük

Memóriakártya és pendrive egy eszközben

Kipróbáltuk a GOODRAM 3 az 1-ben memóriakártya-csomagját.

Wilk Elektronik – itthon viszonylag ismeretlen a név, pedig kicsit északabbra igazi sikertörténetének számít a márka. A lengyel cég 1991-ben alapult, és mára az egyetlen olyan európai vállalat maradt, amely memóriát gyárt az öreg kontinensen. A Łaziska városból működtetett cég RAM-okat, pendrive-okat, memóriakártyákat egyaránt fejleszt és készít; sikerességüket jelzi, hogy a memóriaiparban érintett egyik legnagyobb szereplővel, a Toshibával már három éve folytatnak sikeres együttműködést.

Az elmúlt hetekben kaptunk felkérést a GOODRAM márkanév alatt forgalomba hozott termékek kipróbálására. Elsők között a 4 GB-os, 3 in 1 (azaz három-az-egyben) SD (SDHC) memóriakártyát néztük meg. A lengyelek hordozható eszközökhöz ajánlják a kis kártyát, amit igen széleskörűen lehet felhasználni. Médialejátszók, mobiltelefonok, PDA-k, videokamerák és digitális fényképezők egyaránt be tudják fogadni, köszönhetően három-az-egyben kialakításának.

Goodram 3 in 1 memory set 4GB

A Wilk Elektronik ugyanis az SD Micro kártya mellé két adaptert rakott a csomagolásba. Az egyik segítségével régebbi, csak normálméretű SD kártya befogadására képes készülékekbe is be lehet helyezni az adattárolót. A másik adapter pedig az USB-s csatlakozókkal való kompatibilitást biztosítja. Az univerzális soros busz 2.0-s változatán alapszik, és mivel alig pár milliméter „vastag”, a világ egyik legkisebb pendrive-jának számít. Annak érdekében, hogy ne hagyjuk el olyan könnyen, egy kis kulcskarika is jár hozzá, amivel kulcscsomónkra, mobiltelefonunkra rakhatjuk az eszközt.

2 és 16 GB közötti kapacitást kínálnak az egyes modellek, nálunk a 4 GB-os, átszámítva körülbelül 2600 forintba kerülő változat járt. Olvasási sebessége mérésünk szerint 18 MB/s körül alakult, miközben ennél érezhetően lassabban, 5,5-6 MB/s-os sebességgel írta celláiba az adatot az alig pár grammnyi eszköz. Tartósságát ugyan nem volt időnk letesztelni, de sokat elárul a várható használati időről az, hogy a Wilk Elektronik élettartam garanciával árulja az SD kártyákat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés