Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 százalékkal gyorsabb az új Google Chrome

Kütyük

30 százalékkal gyorsabb az új Google Chrome

Funkciókkal tömve érkezik a rekordgyors böngésző.

Elérhetővé tette Chrome 5.0 browserének bétaváltozatát a Google – a még nem végleges kiadás Windows, Mac OS X és Linux környezetben egyaránt használható. Méghozzá nem is akármilyen tempóval: a fejlesztők szerint az optimalizált V8 JavaScript motorból még több teljesítményt tudtak kifacsarni. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a Chrome 4 bétához képest 30 százalékkal lett gyorsabb az alkalmazás, míg az elsőgenerációs bétaverzióhoz mérve 213 százalékot javult a tempó.

Nem csak a sebesség, hanem a funkcionalitásbeli bővülés is szót érdemel. A mostanában egyre népszerűbbé váló HTML5 támogatás több tekintetben is megjelenik a Google böngészőit használók számára. Támogatni fogja a földrajzi elhelyezkedést (geolokáció) figyelembe vevő szolgáltatásokat, az alkalmazáscache-t, valamint új drag&drop funkcióval rendelkezik. Továbbfejlesztett szinkronizációs képességekkel biztosítja, hogy a felhasználók ugyanazokat a témákat, kezdőlapokat, webes tartalmakat és nyelvi beállításokat használhassák az 5.0 béta kiadásában, több különböző számítógépen.

Nem akar (legalábbis egyelőre) ítélkezni a Google, így ez lesz az első olyan változata a browsernek, amely integráltan tartalmazza az Adobe Flash Player plug-injét. A döntés áldásos hatással van a biztonságra, több szempontból is. Egyrészt a leendő felhasználók nem „valahonnan” szerzik be a webes videók lejátszásához szükséges kodeket, hanem már az alkalmazás telepítésekor kézhez kapják. Másrészt az Adobe plug-injéhez folyamatosan készülő biztonsági frissítések automatikusan jutnak el a PC-kre – ehhez a Chrome saját frissítő mechanizmusát használják fel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés