Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindentudás Egyeteme: megújult forma, új tartalom

Kütyük

Mindentudás Egyeteme: megújult forma, új tartalom

Szeptembertől új formában jelentkezik a nagy sikerű előadás- és televíziós sorozat a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom együttműködésével.

A “Mindentudás Egyeteme 2.0” műsoraiban a tudományos igényesség a legkorszerűbb technikával ötvöződik. A folytatást a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom által létrehozott Mindentudás Egyeteme Nonprofit Kft. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség között aláírt megállapodás teszi lehetővé a Norvég Alapból elnyert mintegy 800 millió forintos pályázati forrás felhasználásával. A tervek szerint 48 adásból álló műsorsorozat 16 tudományterületet mutat be. A hét hónapon át tartó műsorfolyamot kéthetes sugárzási ciklusokban követhetik a nézők a Duna televízión.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke úgy véli, hogy a Mindentudás Egyeteme 2.0 a szellemi eredmények hiteles közvetítője lesz és egyben jó példa arra is, hogy a tudomány, ha igényes kommunikáció közvetíti, mindenki érdeklődését felkeltheti. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar tudomány legjobbjai által fémjelzett tartalmak és ismeretek a Mindentudás Egyeteme 2.0 keretében az említett televízió mellett az interneten és a mobiltelefonon egyaránt elérhetők lesznek, és azokat mindhárom képernyőn keresztül interaktívvá is teszik.

A sorozathoz kapcsolódóan megújul a Mindentudás Egyeteme honlapja is, ahol a legkorszerűbb kommunikációs eszközök és formák közvetítik a XXI. század tudományát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés