Connect with us

Hirdetés

technokrata

D-Link: internetezés egyszerre két frekvencián

Kütyük

D-Link: internetezés egyszerre két frekvencián

A gyártó IPv6-ot is támogató új routerével nincs többé akadozó videokép vagy hangalapú beszélgetés.

Az otthoni használatra tervezett D-Link Quadband Home router az N szabvány elméleti 300 Mbps-os sebességét teszi elérhetővé egyszerre két frekvencián. A mind zsúfoltabb 2,4 GHz-es sávot meghagyhatjuk a nagysebességű böngészésre és e-mailezésre, míg az 5 GHz-es sáv a HD video streaming vagy az IP alapú videotelefonálás számára biztosít akadozás nélküli videoképet és hangminőséget.

Intelligens QoS
Ha már multimédiás alkalmazások, akkor elengedhetetlen a kritikus alkalmazások adatforgalmának előnyben részesítése. Mindezt eddig hosszas konfigurálást követően állíthattuk be manuálisan – de ez sem így lesz a jövőben. A D-Link Intelligens QoS technológiája automatikusan észleli, majd priorizálja a videó, hang és játék adatforgalmat, és ezeknek biztosítja a megfelelő sávszélességet.

Biztonság gombnyomásra
Szintén az egyszerű, felhasználóbarát kezelést segíti a Wi-Fi Protected Setup (WPS). A WPS biztonsági funkciónak köszönhetően nem szükséges a kulcsokat megadni, egyenként beállítani. A kliens eszközökre érkező felkérés elfogadásával, egyetlen gombnyomással tehetjük ezt meg.

D-Link Quadband Home router

Erőforrások megosztása – több, mint Internet
A router Shareport funkciója támogatja külső HDD vagy multifunkciós nyomtató csatlakoztatását, melyek így a hálózat minden felhasználója számára elérhetővé válnak. A D-Link fejlesztésének köszönhetően az Interneten keresztül bárhonnan nyomtathatunk otthoni nyomtatónkra illetve a lapolvasó funkciók is biztosítottak minden hálózati felhasználó számára.

Lehet energiatakarékosabban is?
A router a D-Link Green technológiának köszönhetően három módon is képes az áramfogyasztás csökkentésére: észleli, ha az egyes portokra csatlakozó eszközök kikapcsolásra kerülnek, és készenléti módba helyezi az adott portot; észleli a kábelek hosszát, és ha ezek – rendszerint – 100 méternél rövidebbek, csökkenti az áramfelvételt; végül egyes időszakokra kikapcsolja a Wi-Fi antennákat, így jelentős energiamegtakarítást eredményez.

A D-Link Wireless N Quadband Home router IPv6 kompatibilis, így mind a most érvényben lévő, mind a néhány éven belül elterjedő Internetes protokollokat képes kezelni. Az eszköz két 5dBi antennával rendelkezik, melyek támogatják a 2,4 és 5 GHz-es sávot, nagyobb hatótávolságot, erősebb és stabilabb vezeték nélküli jelet biztosítanak. A router magyar nyelvű beállítási lehetőséggel könnyíti meg a használatot, emellett nagyvállalati feladatokra, kisebb fiókirodai, külső épületbeli feladatokra is integrálható.

A készülék 2009. március végétől lesz kapható Magyarországon. Várható végfelhasználói ára 48.000 Ft körül mozog majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés