Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fókuszban a szélsebes mobil net – HSPA, LTE

Kütyük

Fókuszban a szélsebes mobil net – HSPA, LTE

Az Ericsson készen áll a HSPA és az LTE telepítésére a 2,6 GHz-es spektrumban.

A svédországi 2,6 GHz-es spektrumra kiírt árverés győztesei előtt most a továbbfejlesztett mobilhálózatok gyors telepítése áll, melyhez az Ericsson végponttól végpontig terjedő HSPA és LTE technológiát szállít. Ez volt az első olyan árverés a világon, melynek célja a CEPT (Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete) által hozott, harmonizált sávkezelési döntésnek megfelelő engedélyezés.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson alelnöke és rádiótermékekkel foglalkozó területének vezetője, a következőket nyilatkozta: ˝A kirakós összes darabja a helyére került: a harmonizált spektrum és a licencelés mögött az Ericsson termékei és megoldásai állnak, melyek támogatják a HSPA és az LTE technológiát a 2,6 GHz-es sávon˝.

A 2,6 GHz-es frekvenciasáv kiosztásának éllovasaként a szabályozásért felelős Svéd Posta és Távközlési Hivatal átvette a CEPT által meghatározott harmonizált spektrumkiosztást. A kiosztás elősegíti a hálózatüzemeltetők nagyságrendi megtakarításait és biztosítja a szabványosított végberendezések elérhetőségét, így lehetővé téve az országok közötti barangolást a felhasználók számára. A 2,6 GHz-es sáv árverésére várhatóan 2008-ban kerül sor Ausztriában, Hollandiában, Olaszországban és Nagy-Britanniában.

Az LTE és a HSPA, a 2,6 GHz-es sáv előnyben részesített technológiái, kivételes, tömegpiaci felhasználói élményt tesznek lehetővé, olyan igényes alkalmazásoknak adva teret, mint a mobil videózás, bloggolás, továbbfejlesztett játékok, valamint a gazdag multimédiás telefon- és professzionális szolgáltatások.

Az Ericsson megoldásainak segítségével a hálózatüzemeltetők – optimális hangkommunikációs és szélessávú mobilszolgáltatások biztosításával – növelhetik hálózati beruházásaik értékét. Az Ericsson tetszőlegesen bővíthető architektúrát alkalmaz, és lehetővé teszi a zökkenőmentes hálózatbővítést, biztosítva a szélessávra való áttérés hatékony migrációs útját, függetlenül a jelenleg alkalmazott technológiától.

˝A mobilkommunikációs technológia vezetőjeként az Ericsson elkötelezett az újítás és a szabványosítás iránt. A hálózatüzemeltetők, a hatóságok és a végfelhasználók biztosak lehetnek benne, hogy a CEPT által kidolgozott sávterv a jövőbeli szélessávú mobilszolgáltatások felé vezető, legvonzóbb irány˝ – mondta végezetül Ewaldsson.

Az Ericssonnak a 2,6 GHz-es sávhoz kifejlesztett megoldásai a vállalat többszabványos RBS 3000 és RBS 6000 sorozatán alapulnak. Ezek az energiatakarékos bázisállomások a WCDMA, HSPA és LTE, illetve a GSM, EDGE, WCDMA, HSPA és LTE technológiát támogatják. Az Ericsson RBS megoldásai a piacon elérhető legkisebb bázisállomásokat valósítják meg, támogatva az alacsony költségű migrációt és az egyszerű hálózatintegrálást. A HSPA már 80 ország több mint 185 hálózatában működik kereskedelmi üzemben, és több mint 600 készüléket vezettek be eddig.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés