Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a Symbian, Windows mobiltelefonoknak? Újabb ászt húzott elő a Google

Kütyük

Vége a Symbian, Windows mobiltelefonoknak? Újabb ászt húzott elő a Google

Android, az első valóban nyílt és átfogó, mobileszközökre tervezett platform. Amit már a Nokia sem hagyhat figyelmen kívül.

A Google, a T-Mobile, a HTC, a Qualcomm, a Motorola és mások közösen dolgoztak az Androidon az Open Handset Alliance, a világhírű technológiai és mobilcégekből álló multinacionális szövetség keretein belül.

Közel 3 milliárd felhasználójával a mobiltelefon lett a legszemélyesebb és szinte mindenütt jelenlevő kommunikációs eszköz a világon. Habár az együttműködési szándék hiányában ez igazi kihívás a fejlesztők számára, a szolgáltatók és készülékgyártók olyan gyorsan igyekeznek megfelelni a fogyasztók örökké változó igényeinek, ahogy csak az lehetséges. Az Android segítségével a fejlesztők, szolgáltatók és készülékgyártók könnyebben és alacsonyabb költséggel dobhatnak a piacra új termékeket. A végeredmény egy korábban példa nélkül álló platform mobilkészülékek számára, amely lehetővé teszi a szolgáltatók és gyártók számára, hogy jobb, személyesebb és rugalmasabb szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek.

Harmincnégy cég közreműködésével jött létre az Open Handset Alliance, amelynek célja olyan technológiák kifejlesztése, amelyek jelentősen csökkentik a mobileszközök és –szolgáltatások árát, és segítik elterjedésüket. Az Android platform az első lépés ebben az irányban – egy teljes mértékben integrált mobil „szoftvercsomag”, amely operációs rendszert, köztesszoftvert (middleware), felhasználóbarát kezelőfelületet és egyéb alkalmazásokat is tartalmaz. A felhasználók az első Android-alapú telefonokkal 2008 második felében találkozhatnak.

Az Android platform fejlesztőbarát, nyílt forráskódú szabványra épül, amely a szolgáltatók és készülékgyártók számára szabadságot és rugalmasságot nyújt a termékek megtervezése terén. A szövetség jövő héten fogja kiadni szoftveres fejlesztőcsomagjának egy korai verzióját.

„Ez a szövetség segít felszabadítani a mobiltechnológiában rejlő lehetőségeket a felhasználók milliárdjai számára. Az új megközelítés, amely segíti az innováció mobil iparágban való serkentését, hozzájárul egy új környezet megteremtéséhez, amely megváltoztatja majd az emberek információhoz való hozzáférésének és megosztásának módját.” – mondta Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója – „A mai bejelentés sokkal ambiciózusabb, mint bármilyen egyszerű Google Phone, amiről a sajtó cikkezett az elmúlt hetekben. Úgy látjuk, hogy ez a különleges platform különböző telefonok ezreinek lesz a lelke.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés