Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung visszahívja hibás mobiltelefonjait

Kütyük

A Samsung visszahívja hibás mobiltelefonjait

A Samsung visszahívta alig pár napja forgalomban lévő legújabb mobiltelefonját, a többek közt műholdas TV adások vételére is alkalmas SCH-B200-at.


A vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Samsung SCH-B200-at szoftverhiba miatt kellett visszahívni – az enyhén kínos projekt mintegy 200 dél-koreai vásárlót érint. A vállalat várhatóan nem cseréli ki a hibás telefonokat, hanem egyszerűen csak frissíti azok szoftverét. A szoftverhiba egyébként konkrétan akkor lép fel, amikor a felhasználók letöltött programokat próbálnak elmenteni a telefon memóriájában. Dél-Koreában ez az első eset, amikor szoftverhiba miatt visszahívnak egy mobiltelefont.

A Samsung újdonságának legfontosabb ismeretőjele az úgynevezett ˝slide and rotation˝, vagyis ˝csúsztatható és forgatható˝ kialakítás, melynek lényege, hogy a telefon billentyűzete a fedlap felfelé csúsztatása révén csalogatható elő, majd pedig ezt a kijelzőt tartalmazó fedlapot még el is lehet forgatni. Az LCD vízszintesbe történő forgatása azért fontos, mert így kényelmesebben lehet műholdas televíziós adásokat nézni, ugyanis a készülék DMB kompatibilis. Érdekesség, hogy a telefon még egy hátsó kitámasztókart is kapott.

A 800 MHz-es frekvenciájú CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható SCH-B200 2,2 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelzőt kapott, mely egyrészt 240×320 pixeles felbontású, másrészt pedig nem kevesebb mint 262 színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles felbontású fotók, illetve MPEG4 formátumú videók készíthetők. A telefonból természetesen az MP3 lejátszó funkció sem hiányzik, mint ahogy a Word és Excel állománykezelő szoftverekről sem kell lemondaniuk a felhasználóknak.

A többek közt TV-kimenettel, infravörös porttal, 256 MB belső memóriával, TransFlash memóriabővítőhellyel és sztereó hangszóróval felvértezett Samsung SCH-B200 106,5 milliméter hosszú, 52 milliméter széles, 24,9 milliméter vastag és 120 gramm tömegű. A telefon 700 dollárba, vagyis mintegy 143 ezer forintba kerül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés