Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabványosítják a mobil akkumulátorokat

Kütyük

Szabványosítják a mobil akkumulátorokat

Az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) képviselői bejelentették, hogy a szervezet egy új, a mobiltelefonokban használt akkumulátorokkal kapcsolatos szabványtervezet összeállításán munkálkodik.

Az IEEE P1725 jelzésű, a mobiltelefonos újratölthető akkumulátorokkal foglalkozó új szabvány azokat a kritériumokat határozza meg, melyeknek a gyártóknak mind a tervezés, mind a gyártás, mind pedig a tesztelés közben maximálisan meg kell felelniük.

Az IEEE P1725 előírja, hogy a mobil akkumulátorok és borításuk milyen elektronikai és mechanikai megoldásokat tartalmazhatnak, milyen gyártási és csomagolási eljárásokat alkalmazhatnak esetükben, ezenkívül pedig a szabvány azt is meghatározza, hogy mely vegyi anyagokat lehet felhasználni a mobil akksik gyártásához.

A rangos szervezet szerint az új szabványnak köszönhetően a jövőben megjelenő mobiltelefon akkumulátorok minden korábbinál megbízhatóbbak és egyben hosszabb élettartamúak lesznek. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy az IEEE P1725 az akksik formai kialakítását is szabványosítani fogja-e, vagyis, hogy a jövő akkumulátorai esetlegesen univerzálisan felhasználhatók lesznek-e.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés