Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha a Google Drive vírusra figyelmeztet, akkor tessék figyelni!

drive

Adatvédelem

Ha a Google Drive vírusra figyelmeztet, akkor tessék figyelni!

Ha a Google Drive vírusra figyelmeztet, akkor tessék figyelni!

​A Google egy újabb biztonsági funkcióval egészítette ki a Google Drive-ot, aminek köszönhetően a kártékony fájlokkal történő visszaéléseket lehet megelőzni.

A Google Drive a sok előnye mellett kockázatokat is hordoz, csakúgy, mint bármely más felhő alapú szolgáltatás. A cégek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a kockázatokat minél jobban csökkentsék. Nem kivétel ez alól a Google sem, amely rendszeresen dolgoz ki különféle védelmi megoldásokat egyebek mellett a Drive-hoz is. Tavaly az egyik legfontosabb biztonsági újdonságot az jelentette, hogy elkezdte megcímkézni a gyanús, kártékony fájlokat, és a veszélyes besorolással ellátott állományok szervezeteken belüli megosztását letiltotta. Ezáltal elejét vette annak, hogy a felhős szolgáltatását használó szervezeteken belül terjedhessenek az ártalmas állományok (amiket így csak a feltöltő felhasználó, valamint az adminisztrátorok érhetnek el).

A napokban egy újabb újdonság jelent meg a Drive-hoz, ami ugyan nem tűnik nagy horderejű változásnak, mégis érdemes odafigyelni rá. Az új funkció lényege, hogy amikor a felhasználó egy kártékony célokat szolgáló dokumentumot akar megnyitni, akkor a Drive egy figyelmeztetést jelenít meg. Ekkor a felhasználó kétszer is meggondolhatja, hogy biztosan megtekinti-e a gyanús fájlt.

A Google reménye szerint a figyelmeztetés révén a vírusokat terjesztő, illetve az adathalászatot elősegítő fájlok által jelentett kockázatok jelentős mértékben csökkenthetővé válhatnak. Persze ehhez azért az is kell, hogy a felhasználók tisztában legyenek a megjelenő figyelmeztetés súlyával.

Az új funkció a következő napokban minden Google Workspace felhasználónál élesedni fog.

Forrás: Biztonságportál

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés