Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kérészéletű volt az öröm a Trilliant használók körében

Kütyük

Kérészéletű volt az öröm a Trilliant használók körében

Nem sokkal azután, hogy a hálózatok közötti kommunikációjáról elhíresült Trillian azonnali üzenőprogram újból megteremtett kompatibilitása ismét szétfoszlott…

A Cerulean Studios által fejlesztett Trillian azonnali üzenőprogram (IM) valaha arról volt híres, hogy szinte bármelyik másik, hasonló szoftverrel képes volt kommunikálni. A konkurenciaharc miatt azonban a Trillian által támogatott IM-ek tábora idővel jócskán megcsappant. A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Cerulean bejelentette: kiadtak egy olyan patch-et, aminek révén az ingyenes 0.74-es és a fizetős Pro 1.0 változat is képes (ismét) kommunikálni a Yahoo és az MSN IM-jeivel.

A frissítés kiadása nem sokkal azután jelent meg, hogy a Yahoo bejelentette: saját szolgáltatását hamarosan tovább fejleszti úgy, hogy azt külső cégek ne érhessék el. Akkor azt írtuk, hogy még nem tudni: a Trillian életében eszközölt kis változás a két vállalat megállapodásának eredménye, vagy csak a Cerulean Studios saját döntése.

Mára azonban kiderült: a Trillian fejlesztőgárdája semmiféle megállapodásra nem jutott a Yahoo-val. Ez utóbbi ugyanis ismét blokkolja a Cerulean IM-jét használók saját hálózata felé irányuló üzeneteit. Már múlthét csütörtökön elkezdtek érkezni az első panaszok, melyek arról számoltak be, hogy a felhasználók nem tudják elérni a Yahoo Messengerét használókat. A leginkább portáljáról ismert amerikai cég pénteken aztán szóvivői útján arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy valóban ők vannak a dolgok hátterében.

˝A Trillian és a Yahoo hálózata közötti kapcsolódás problémája a Yahoo protokollfrissítéséből származik.˝ – közölte Scott Werndorfer, a Cerulean társalapítója – ˝Keményen dolgozunk egy megoldáson, és közzé tesszük weboldalunkon, amint több információ birtokába jutunk.˝ Ezen bejelentés után egy nappal a fejlesztőgárda ki is adott egy újabb patch-et, ami a Yahoo és az MSN kontaktok további elérését tette volna lehetővé. Ezen a héten azonban már hiába rendelkezünk a legfrissebb Trilliannal, mégsem lehet kommunikálni a rivális hálózatokkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés