Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az azonnali utalással jöhet a kártyás részletfizetés?

kártyás

E-gazdaság

Az azonnali utalással jöhet a kártyás részletfizetés?

Az azonnali utalással jöhet a kártyás részletfizetés?

A felhasználók közel egyharmada választotta az online bankkártyás vásárlást 2019-ben az eMAG.hu által közölt adatok szerint.

A szolgáltató a digitális fizetések további jelentős bővülésére számít az azonnali fizetési rendszer bevezetésének köszönhetően. Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi szereplője hamarosan új pénzügyi szolgáltatásokat tesz elérhetővé, például az azonnali kártyás részletfizetés és az azonnali pénzvisszafizetés elindítása is szerepel 2020-as terveik közt.

Rekordszámú kártyás fizetés

A 2018-ban tapasztalt, 20 százalékos arányt jócskán meghaladva, a rendelések közel egyharmadát egyenlítették ki online, bankkártyás fizetéssel 2019-ben az eMAG.hu kimutatásai alapján. A kártyás vásárlások száma a legutóbbi Black Fridayen tetőzött, amikor a rendelések majdnem 35 százalékát fizették ki bankkártyával a vásárlás időpontjában. Bár az MNB legfrissebb adatai szerint a magyar háztartások többségében továbbra is kerülik az online fizetési megoldásokat, az interneten bonyolított kártyás vásárlások száma folyamatosan emelkedik: 2019 harmadik negyedévében 35 százalékkal volt magasabb az ilyen tranzakciók száma az előző év hasonló időszakához képest.

Első a bizalom

Az online fizetések népszerűsítésében az e-kereskedelmi szereplők egyik legfontosabb feladata, hogy kialakítsák a bizalmat a vásárlókban, hiszen sokszor ennek hiánya miatt nem mernek előre, bankkártyával fizetni a rendelésért. Az eMAG.hu bevált gyakorlata, hogy folyamatosan transzparens és részletes tájékoztatást biztosít a különböző fizetési módokról, hogy a felhasználók folyamatosan biztonságban érezzék magukat. A webáruház a Mastercarddal együttműködve hívott életre hűségprogramot az online kártyás fizetés népszerűsítéséért, emellett sok esetben ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak a bizalom tovább erősítése érdekében. Az eMAG célja, hogy 2020-ban elérhetővé tegye felületén a kártyás részletfizetést is. A szolgáltatás aktiválásáról a felhasználók a kártyakibocsátó bankjuknál tájékozódhatnak a vásárlást megelőzően. Ezzel a lehetőséggel a fizetés végén kiválaszthatják, hány hónap alatt szeretnék visszafizetni vásárlásuk végösszegét.

„Arra törekszünk, hogy megkönnyítsük vásárlóink életét, így egy könnyen elérhető, gyors felületet biztosítunk az online fizetési opcióknak. A vásárlás egyszerűsítése érdekében a felhasználók biztonsággal megadhatják bankkártyaadataikat, és el is menthetik őket az online felületen. Webáruházunk zárt adatforgalma garantálja, hogy az általuk megadott információk mások számára rejtve maradnak.”

– ismertette Sain Adrienn, az eMAG pénzügyi szolgáltatásokért felelős képviselője.


Nem csak a kártyával fizetőknek kedvez az eMAG

Míg 2018-ban a kártyás vásárlások népszerűsítése érdekében indítottak nyereményjátékot, a tavalyi évben – e fizetési mód térnyerésével – már az összes vásárlásra kiterjesztették a hazai e-kereskedelem eddigi legnagyobb értékű nyereményét. 2020 februárjában 3 db Fiat 500 Lounge típusú személyautót sorsoltak ki a vásárlók között. Az autókért folyó versenyben több, mint 300 000 fő szállt harcba.


Gyorsabb pénzvisszatérítés

A webáruház még idén tervezi az azonnali pénzvisszafizetés bevezetését is. Így a biztonságos vásárlással, az új fejlesztésekkel együtt a bizalom megteremtésén és az ügyfélélmény javításán lesz a fő fókuszuk. Azon vásárlóknak, akik korábban elmentették kártyaadataikat, a visszaküldött termék beérkezésétől és feldolgozásától számított 30 percen belül az eMAG visszatéríti a termékek árát. Ezzel jelentősen csökken a pénzvisszafizetés ideje, a jelenlegi szabályozás szerint erre 14 napjuk van a vállalatoknak. Az azonnali pénzvisszatérítés bevezetésére várhatóan 2020 második felében kerül sor az eMAG.hu felületén.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés