Connect with us

Hirdetés

technokrata

A dolgozók több mint fele szerint a távmunka segíti az összpontosítást

E-gazdaság

A dolgozók több mint fele szerint a távmunka segíti az összpontosítást

A környezetváltozás új lendületet ad a csökkenő hatékonyságnak – derül ki a Regus kutatásából

A távmunka az üzletemberek által annyira áhított környezetváltozás révén javítja a hatékonyságot. A rugalmas irodabérleti megoldásokat kínáló Regus megbízásából készített legújabb kutatás rámutat, hogy a bezártságtól szenvedő magyar munkavállalók közel fele (45 százaléka) számára jelent megkönnyebbülést egy új munkakörnyezet.

 

A távmunka növekvő népszerűségének okait kutatva a Regus 130 helyi üzletember válaszai alapján arra jutott, hogy a hatékonyság javítása mellett a távmunka segíti az összpontosítást is (57 százalék). Távol a megszokott vállalati környezettől a mobilis dolgozók újra tudnak koncentrálni, teendőiket anélkül tudják végezni, hogy munkatársaik vagy a folyton csörgő telefonok megzavarnák őket.

Az is kiderült, hogy a rugalmas munkavégzés a közlekedésre fordított időt is csökkenti (51 százalék), mivel a távmunkában dolgozóknak kevesebbet kell ingázniuk. És ez nemcsak azt jelenti, hogy elkerülhetik a zsúfolt vonatokon és buszokon való utazgatást, hanem azt is, hogy egy mozgalmas nap után több idejük jut szeretteikre (55 százalék).

 

A tanulmány további lényeges pontjai:

  • Az üzletemberek 29 százaléka szerint a távmunka segítségével meglévő vagy potenciális ügyfeleik közelében lehetnek a fontos megbeszélések megkönnyítése érdekében.
  • A magyarországi cégek menedzserei és igazgatói azt tervezik, hogy jövőre egy-két napra lehetővé teszik, hogy beosztottjaik távmunkában dolgozhassanak (36 százalék).
  • 13 százalékuk azt is megengedné, hogy az alkalmazottak egész héten távmunkában dolgozzanak.

Ispánki Nikoletta, a Regus magyarországi divíziójáért felelős menedzser szerint:

„A vállalatvezetőkről azt szokás gondolni, hogy nem szívesen engedélyezik a távmunkát. Így meglepetésként hathat, hogy a menedzserek valójában nagyon is tisztában vannak a távmunkának az alkalmazottakra gyakorolt pozitív hatásával. Ha csak heti néhány napra lehetővé teszik a mobil munkavégzést, már az is jelentősen növeli a dolgozók hatékonyságát, és javítja a hangulatukat is.”

„A vállalatvezetőknek további ösztönzést adhat, hogy a távmunka segítségével a cég keze messzebbre is elér. Ahogy a vállalkozás növekszik, a meglévő és potenciális ügyfelekhez való közelség elengedhetetlenné válik, ami sokba is kerülhet. A rugalmas munkavégzés kihasználásával a cégek több helyszínen lehetnek jelen, és így a potenciális ügyfelekkel vagy beszállítókkal való kapcsolattartás kevesebb pluszkiadást jelent.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés