Connect with us

Hirdetés

technokrata

500 millió androidos van veszélyben!

Kütyük

500 millió androidos van veszélyben!

Egy mobilos biztonsággal foglalkozó cég fedezte fel a veszélyt.

A mobilbiztonsági cég, a Skycure fedezett fel egy olyan problémát, ami az Androidos telefont használók igen nagy százalékát érinti. A támadók egy úgynevezett clickjackinget alkalmaznak, ami elhiteti az emberekkel, hogy egy olyan párbeszédpanelre kattintsanak, ami átirányítja őket egy kártékony felületre. Sokszor látunk ilyet PC-n is. A letöltés gombok bizonyos oldalakon több helyen is megjelennek és megtévesztik a felhasználót, így ha rossz helyre kattint, akkor nem a kívánt fájl töltődik le, hanem egy vírus.

Az okostelefonoknál is ilyen fajta vírust észleltek. Az átirányítás után a hacker hozzáfér a mobilon tárolt összes szöveges adathoz. Ez azt jelenti, hogy az SMS-ek, email-ek, üzenetküldő alkalmazások tartalmai sincsenek biztonságban. Valamint a rendszergazda jogait is átállíthatja, tehát teljesen átveheti az uralmat a telefon felett, átállíthatja a zárolást, vagy akár törölheti is az egész telefont.

Android_Malw

Minden olyan készüléken működhet a program, amim Android 2.2 és 4.4 között van. Az 5.0-s verzió szünteti csak meg a problémát. A legjobb védekezés a rendszer frissítésével érhető el, valamint odafigyeléssel.

 

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés