Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs többé Picasa!

LifeStyle

Nincs többé Picasa!

A Google leállítja a 12 éve futó projektet.

A Google egyik leghíresebb alkalmazása volt az elmúlt években a Picasa. A képszerkesztő és tároló szolgáltatást hosszú idő után most nyugalmazza a cég. Március 16-ig adtak lehetőséget letölteni az asztali PC-re készült verziót, amire ez után már nem érkezik frissítés. Igyekeznek majd fokozatosan átállítani a felhasználót a Google Fotókra.

picasa-726-1

Első lépésben már csak májusig kezelhetjük megszokott módon a Webalbumot, majd ez után már nem lehet feltölteni, vagy szerkeszteni a képeket. A Photos-ban automatikusan megjelennek a Picasa-ban feltöltött képek, így nem kell aggódni, hogy elvesznek. Akik nem szeretnének átállni, azok használhatják részlegesen a régi alkalmazás funkcióit. Lehet majd nézni, letölteni vagy törölni is a képeket, ugyanakkor újakat már nem tudunk feltölteni, tehát egyfajta archívum lesz a programból.

ppicasa

A cég indoklása szerint azért van szükség a váltásra, mert a jövőben a Fotók-ra szeretnék fektetni a hangsúlyt. Ez volt az első program, ami 2004 óta csökkentette, az addig töretlen népszerűségét a Picasa-nak.

 

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés