Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem is gondolnád, mit mondott a Microsoft vezetője a Windows-ról!

Kütyük

Nem is gondolnád, mit mondott a Microsoft vezetője a Windows-ról!

Még Satya Nadella sem elégedett a Windows Phone részesedésével.

Igazán meglepőt nyilatkozott Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. A vállalatot új irányba terelő igazgató szerint ugyanis a Windows Phone részesedése egyszerűen fenntarthatalan a mobilpiacon. Ebben valószínűleg igaza is van, hiszen a Gartner legújabb felmérése alapján 2015 harmadik negyedévében alig 1,7%-os részesedést ért el a rendszer, ez pedig nemcsak önmagában kevés, de közel 50%-kal kevesebb a 2014 megegyező időszakában mért adatoknál.

windows_phone_10

Nadella szerint ugyanakkor a szolgáltatások kerültek a fókuszba, így a céljuk az, hogy akár mobil, táblagép vagy épp PC felhasználó legyen az illető, mindig elérhetőek legyenek számára a legújabb Microsoft fejlesztések. Ezekhez pedig fontos, hogy jelen legyenek az okostelefonos piacon, így a Windows Phone 8.1 után hamarosan az összes tulajdonos megkapja a 10-es frissítést, teljesen ingyen.

Az biztos, hogy a Windows részesedése elenyésző a mobilpiacon az Androidhoz és az iOS-hez mérten, de ez nem jelenti azt, hogy ne terveznének újabb innovációkat a redmondi fejlesztők. Idén ugyanis valószínűleg bemutatkozik az első, Surface mobil, amely minden korábbi Lumiánál jobb tudással csábíthatja majd magához a konkurens rendszerek felhasználóit.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés