Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a technológiával jelentősen csökkenhetnek az egészségügyi kiadások

e-Egészségügy

Ezzel a technológiával jelentősen csökkenhetnek az egészségügyi kiadások

Új megoldásokkal segíti a személyre szabott gyógyítást az SAP.

Új megoldásokat dobott piacra az SAP, mellyel a személyre szabott gyógyítást kívánja elterjeszteni világszerte. Csak a tengerentúlon ez 750 milliárd dollárral csökkenthetné az egészségügyi kiadásokat.

Az alkalmazások lényege, hogy a rendelkezésre álló nagy mennyiségű adatok alapján a beteg számára legkedvezőbb eljárást tudják kiválasztani az orvosok, a kutatók. A nagy mennyiségű adatokat jól jellemzi, hogy az egészségügy az egyik legnagyobb big data előállító: a világ adatmennyiségének 30%-át adja e szektor.

A szoftvergyártó Foundation for Health névre keresztelt megoldása egy rendszerben kezeli és elemzi a gyógyítással összefüggő összes adatot, mint pl. orvosi eredmények, kutatások, DNS szekvenciák, mindezt valós időben. A technológia ennek köszönhetően utat nyit az új gyógyszerek, eljárások kifejlesztéséhez is.

mHealth

Erre a platformra fejlesztették a Medical Research Insights nevű alkalmazást, amellyel a klinikai kísérletek válhatnak hatékonyabbá. A megoldással többek közt az adott tesztekre leginkább alkalmas betegeket tudják könnyen kiválasztani. Az adatvizualizációs képességét használva egyszerűbben lehet összefüggéseket, trendeket találni az egyes betegcsoportok, és jellemzők között, valamint elvégzi a beavatkozások utáni túlélési görbe (Kaplan-Meier analízis) meghatározását is.

Az SAP, mint  a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata nem új szereplő az egészségügy területén, közel 8000 egészségügyi szolgáltató használja megoldásait. A vállalat jövőre újabb applikációkat tervez forgalomba hozni e téren.



Szólj hozzá!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés