Connect with us

Hirdetés

technokrata

Percek alatt feltölt a Huawei új akksija!

Kütyük

Percek alatt feltölt a Huawei új akksija!

A kínai gyártó sokak problémáját oldhatja meg.

A Huawei bejelentette, hogy a Watt Lab nevű fejlesztő egységük nagy áttörést ért el a mobil-akkumulátorok töltésidejének csökkentésében.

Az okostelefonok világában a felhasználók fő problémája a rövid akkumulátor idő. Néhány éve még bőven egy hétig is kibírta a mobilunk, mára azonban mindenkinek egy kényelmetlen pluszt kell cipelnie a táskájában, a töltőjét, vagy hordozható mobil-áramforrást. A minden napi töltés az okostelefonok egyik hátránya.

A probléma megoldására kettő megoldás kínálkozik egyenlőre, egyik a hatékonyabb energiafogyasztású eszközök készítése, a másik pedig a gyorsabb töltési idő. Az utóbbi fejlesztésére adta fejét a kínai gyártó, és most úgy néz ki nagy eredményt értek el.

Létrehoztak egy olyan akkumulátort, ami alig pár perc alatt feltölti telefonunkat a feléig, amivel máris értékes órákat nyerhetünk, és nem kell bajlódni a hosszú várakozással. A 600mAh-s 2 perc alatt 68%-ra, míg a 3000 mAh-t 5 perc alatt 48%-ra is képesek leszünk feltölteni.

Eddig egy hátulütője van az új technológiának, az akkumulátort ki kell szedni ahhoz, hogy tölthessük egy erre külön kialakított szerkezetben. Ez nehézkessé teszi a folyamatot, így kérdéses mennyivel találják a fogyasztók hatékonyabbnak, mint a konkurenciák termékeit.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés