Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megválhat a mobiloktól a Sony?

E-gazdaság

Megválhat a mobiloktól a Sony?

Újabb veszteséges részleg eladásán gondolkodik a japán gyártó.

2012-ben nagyfokú átalakításba kezdett a Sony frissen kinevezett vezérigazgatója, Kazuo Hirai. Sajnos a remélt siker egyelőre elmaradt, sőt, a japán vállalat most is komoly problémákkal küszködik. Amellett, hogy a fényképezőgépekbe szánt szenzorok piacán és a konzolok területén is kiválóan teljesítenek, a televíziók és az okostelefonok gyártása komoly veszteségeket okoz számukra. Nem véletlen, hogy már több ízben is átszervezték a két részleget, ám a változtatások mindeddig nem hozták meg a várt sikert.

sony_xperia_z_ultra

A türelem pedig fogy, főképp az okostelefonok területén. Ezt támasztja alá a Reuters információja is, mely szerint a vállalat már egy lehetséges vegyesvállalat létrehozásán gondolkodik, illetve az eladás is felmerült. Ez utóbbi egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen 2014-ben így szabadultak meg a szintén veszteséges PC üzletágtól is.

Az egészen biztos, hogy hamarosan valami lépésre kényszerül a Sony, hiszen a márciusban véget érő 2014-es üzleti év során mintegy 1,9 milliárd dolláros veszteséggel számolnak. Egy ekkora veszteség pedig hosszú távon tarthatatlan, így nem kizárt, hogy az idei év a problémás részlegek eladásával vagy épp totális újraszervezésével fog telni.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés