Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az algériai piacra lép a GEFCO

Garázs

Az algériai piacra lép a GEFCO

A GEFCO csoport, az ipari logisztika globális szereplője és az autóipari logisztika vezető európai szolgáltatója, kibővíti észak-afrikai hálózatát és leányvállalatot nyit Algériában. „A GEFCO magas szintű, többletértéket jelentő logisztikai szolgáltatásokat kínál Algériában a cégcsoport nemzetközi standardjaival összhangban. Észak-Afrika ígéretes és dinamikus régió a nemzetközi kereskedelem szempontjából. Nemzetközi hálózatunk stabilitása támogathatja helyi ügyfeleink növekedését, az észak-afrikai bemenő és kijövő nemzetközi forgalom irányítását” – mondja Jean-Paul Ornano, a GEFCO Marokkó ügyvezető igazgatója és a Csoport Észak-Afrikáért felelős területi igazgatója.

Azáltal, hogy a GEFCO létrehozza szervezeti struktúráját Algériában, Afrika egyik legerősebb gazdaságában is (a 2015. évre jelzett növekedés 5,5% forrás: A Nemzetközi Valutaalap – 2014. évi jelentése), biztosítja fejlődését ebben a kimagasló potenciállal rendelkező régióban.

Több mint 38 millió lakosával, akiknek 45%-a 25 év alatti, Algéria egy természeti erőforrásokban, különösen szén-hidrogénekben gazdag, dinamikusan fejlődő ország, amely a világon a 15. legnagyobb olajkészlettel rendelkezik.

Algéria elhelyezkedése megfelelő az Európával, a Közel-Kelettel, Latin-Amerikával és Ázsiával folytatott kereskedelemhez. A kereskedelmi folyosók találkozásánál elhelyezkedő ország logisztikai szektora jelentős átalakuláson megy keresztül a nagyszámú befektetési tervnek és az infrastruktúrát modernizáló projektnek köszönhetően.

Jelenleg az a célunk, hogy a GEFCO ellátási lánc szakértelmével hozzájáruljunk az algériai logisztikai szektor fejlődéséhez. A hátteret pedig egy olyan megbízható és hatékony partnerekből álló hálózat adja, amely a legmagasabb színvonalon teljesít. Az algériai piacra egy olyan dinamikus csapattal lépünk be, amely magáénak vallja a GEFCO szolgáltatásminőségre és működési kiválóságra vonatkozó értékeit, amelyekkel támogatja az ügyfelek teljesítményének javulását” – erősíti meg Bertrand de Techtermann, az algériai leányvállalat ügyvezető igazgatója.

A GEFCO a regionális gazdasági fejlődés középpontjában

Jelentős logisztikai szereplőként a GEFCO támogatja ügyfelei növekedési céljait, mind azon országokban, amelyekben már jelen van, mind pedig az új, növekedést jelentő régiókban. A GEFCO célja, hogy támogassa az algériai gyártókat két kulcsfontosságú területen, az autóipari és az energiaszektorban.

Az algériai autóipari szektor gyorsan fejlődik, és az új járművek értékesítése 2013-ban elérte a 423.000 darabot, ami 20,6%-os növekedést jelent a 2012. évhez képest. Az afrikai kontinensen második helyen álló algériai autóipari piac egyike a világviszonylatban legígéretesebb területeknek. Több mint 65 év autóipari tapasztalatával a GEFCO megfelel a nemzetközi gyártók követelményeinek, amelyeknek összetett nemzetközi problémákkal kell megküzdeniük az egyre inkább globalizált gazdasági környezetben. Ez a szakértelem biztosítja a GEFCO számára mindazon eszközöket, amelyekkel támogatja az autóipari beszállítók és gyártók fejlődését Algériában és Észak-Afrikában.

Az energiaszektor (olaj és gáz) kulcsszerepet játszik a helyi gazdaságban, és a gazdasági növekedés 35 %-át adja (forrás: Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) – The World Factbook 2013). Algéria jelenleg a világ második legnagyobb gáz exportőre, és 2014 és 2018 között a termelés várhatóan évente 8%-kal nő majd. Algéria főbb kereskedelmi partnerei az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok, Kína, Törökország, Brazília és Argentína, tehát olyan piacok, ahol a GEFCO már erős jelenléttel, és a speciális kulturális különbségek ismeretével is megalapozta működését.

A GEFCO algériai leányvállalata bemutatta a GEFCO Csoport kínálatát

Az algériai leányvállalat irányítja a PSA Peugeot Citroën új járműveinek disztribúcióját a kereskedői hálózatba. 2014 végére a kezelt volumen várhatóan 90 ezerről 105 ezer járműre nő.

A GEFCO algériai leányvállalata a tengerentúli műveleteket is vezérli; konténeres szállítmányokat irányít ipari ügyfelek számára Algériából a mediterrán országokba és Kínába. A GEFCO optimalizációs és vámügyintézési megoldásokat is kínál, amelyek lehetővé teszik a gyártók számára a költség, a minőség és az időparaméterek szabályozását.

A leányvállalat olyan információs rendszerekkel rendelkezik, amelyek biztosítják a globális szintű adatcserét, és garantálják a rakomány optimalizációját és követhetőségét.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés