Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az autónkra vigyáz a Drivebot

Garázs

Az autónkra vigyáz a Drivebot

Akárcsak az embereknek, az autóknak is jól jöhet egy, az “egészségükre” odafigyelő applikáció.

A viselhető eszközök segítségével az emberek minden eddiginél pontosabban figyelemmel követhetik egészségi állapotuk változását, hiszen az intelligens szerkezetek a beépített érzékelőik segítségével azonnali képet kapnak a hogylétünkről. Hasonló a célja a Drivebotnak is, mely nem más, mint egy, a gépjárművek OBD-II (On-Board Diagnostic) csatlakozójára illeszthető Bluetooth-szal kommunikáló egység.

20141015105051-devices

 

Az OBD csatlakozó lényege, hogy a szakszervizekben a megfelelő céleszközök segítségével azonnali adatokat tudhatnak meg a szerelők az autó problémájáról. Maga a megoldás 1996 óta szinte az összes új típusba bekerült, így rendkívül elterjedt technológiáról van szó. A Drivebot különlegessége abban rejlik, hogy mostantól nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy megértsük, hogy mi is az autó problémája, az egységhez tartozó applikáció ugyanis érthető formában beszámol róla.

20141019223120-hud1

Az egyelőre indiegogo-s projektként létező fejlesztés várhatóan már tavasszal megjelenik, a készülék végleges ára 119 dollár lesz, ám az előrendelők akár 40%-os kedvezményben is részesülhetnek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés