Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az autóiparba fektet a Nokia

Garázs

Az autóiparba fektet a Nokia

100 millió dollárt áldoznak a gépjárművek hálózatba kötésére.

Ugyan az elmúlt hónapok során leginkább a Devices & Services üzletága felvásárlása kapcsán került a hírekbe a Nokia, a finn vállalat egyéb területeken bizony továbbra is aktívan tevékenykedett. Mivel napjainkban a viselhető eszközök mellett egyértelműen az autós rendszerek képviselik a legújabb vonalat, a vállalat úgy döntött, hogy 100 millió dollárt fektet be a terület fejlesztésébe. Az Apple CarPlay által uralt kategória a Nokia Growth Partners bejelentése szerint igen nagy jövő előtt áll, így a finn gyártó kutatói most a hálózatba kötött gépjárművek fejlesztésére összpontosítanak.

here_connected_driving-640x427

Michael Halbher a HERE divízió vezetője szerint a járművek minden eddiginél több segítséget tudnának adni a vezetők számára, így azok jobban “képben lennének” az őket körülvevő világról. Rajeev Suri a finn gyártó frissen kinevezett vezetője szerint a 100 millió dollár értékű tőkealap tovább hangsúlyozza a Nokia hálózatba kötött autókba vetett hitét.

Ugyan egyelőre még nem világos, hogy milyen gyümölcse terem majd a projektnek, az már most látszik, hogy a Nokia nem fog a kispadon ülni a Google és az Apple által egyre inkább uralt piacon.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés