Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajzon már láthatjuk az Audi Q4-et

Garázs

Rajzon már láthatjuk az Audi Q4-et

Premier előtti premier előtti premier – valahogy így kell elképzelni az Audi kampányhadjáratának első lépését, mellyel a hamarosan érkező Q4-et vezeti elő.

Az ingolstadti kupésított SUV tanulmány verziója a két hét múlva kezdődő Pekingi Autószalonon mutatkozik be, ám addig is hivatalos rajzokon már megcsodálhatjuk vonalait.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha egy formatervezőt elkapja a rajzolási lendület, akkor mer nagyot álmodni, és ez alól nem kivételek a Q4 skiccei sem. Ennek megfelelően még tanulmányként is sokkal visszafogottabb vonalakkal szembesülhetünk majd a valóságban, de így is bepillanthatunk abba, hogy milyen lesz az Audi kisebb méretű válasza a BMW X4-re és a Porsche Macan-ra.

0408audi_q4_1

A 4,4 méter hosszú és 1,85 méter széles tanulmány méretben a Q3 és Range Rover Evoque duórahajaz, miközben a formai elemeket már a legújabb típusok, így például a harmadik generációs TT adják. Belül négy különálló ülést találunk, amelyek száma a szériába kerülésig ötre gyarapodhat.

A motortérben a gyártó aktuális erőforrásait találjuk, így például a kétliteres, négyhengeres turbómotort, amelyet a tanulmány esetében elektromotorral erősítenek a mérnökök. Rögtön kettővel ráadásul, amelyből egyik elöl, a másik pedig hátul hajt, miközben a három erőforrás közötti egységet egy duplakuplungos automataváltó és jó pár átalakító igyekszik megteremteni. A végeredmény az összkerékhajtás megléte mellett 400 lóerő, miközben a hálózatról tölthető mivolt révén kizárólag elektromosan is tudunk közlekedni az autóval.

0408audi_q4_3

Egyelőre ennyit tudhatunk, de hamarosan megtörténik majd a végleges tanulmány leleplezése is. Onnantól körülbelül egy évet kell majd várnunk a végső példányra, amelyről már jövőre, a márciusi Genfi Autószalonon lehullhat a lepel.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés