Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült a leggyorsabb Volkswagen Polo

Garázs

Elkészült a leggyorsabb Volkswagen Polo

A Polo GTI nem csak külső és belső részleteivel hasonlít a Golfra, de turbós-kompresszoros motorja is majdnem olyan erős.

Az új generációs Volkswagen Polo alapjaira gyártott GTI sportváltozat minden eddiginél közelebb áll a Golf hasonló változatához. A Polo legizmosabb kivitele diódás fényszórókat, vékony piros keretes hűtőmaszkot, a Golf GTI-ről ismert, 17 colos könnyűfém felniket és kockás üléshuzatot kapott.

Hátul az ütköző diffúzorral gazdagodott, de két mutatós kipufogóvég is kikandikál a lökhárító alól, a féknyergeit pedig a látvány kedvéért pirosra festik.
A Polo GTI-be az Ibiza Cupra hajtáslánca került, ami azt jelenti, hogy a látványos karosszériát turbós-kompresszoros benzinmotor és dupla kuplungos váltó viszi előre. Az 1,4 literes TSI motor teljesítménye 180 lóerő, amelyhez hagyományos manuális váltó nem, csak az automatizált DSG párosítható, kormánykerék mögötti váltófülekkel. Ezzel a kombinációval a Polo GTI  6,9 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, a végsebessége pedig 230 km/óra.

A futóművet 15 mm-rel ültették le a többi Polohoz képest, és széria felszerelés az XDS elektronikus differenciálzár, amely az első kerekek közül fékezi azt, amelyik elpörögne, így jobb kanyartulajdonságokhoz segíti a kocsit.

Az új Polo GTI premierjét a Genfi Autószalonon tartja a Volkswagen. Az autó értékesítése 2010 nyarán kezdődik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés