Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Borul a bili

Ellenőrzi terepjáróit a Toyota
Egy amerikai magazin tesztjén lesújtóan szerepelt a Lexus GX 460. Minden szabadidő-autóját ellenőrzi a Toyota.

Meghatározó az Egyesült Államokban a Consumer Reports című magazin állásfoglalása, ha a lap komoly kritikát fogalmaz meg egy termékkel kapcsolatban, arra bizony mindenki odafigyel. Nemrég a Lexus GX 460-at tesztelte a lap, és a próbáról lesújtó véleményt fogalmazott meg.

Vizsgálták az újságírók, hogyan viselkedik az autó hirtelen kikerülő manőverek során, az eredmény pedig aggasztó volt. Azt tapasztalták a szakértők, hogy a GX fara veszélyes mértékben képes kitörni, és csaknem teljesen keresztbe fordul az autó, mire a menetstabilizáló megfogja. Ez a lap szerint a való életben borulás- és életveszélyt jelent.

A cikkre azonnal ugrott az idén különböző hibák miatt már sokmillió autó visszahívására kényszerült Toyota és bejelentette, hogy felfüggeszti a GX 460 amerikai forgalmazását, amíg ki nem vizsgálja a hibát. Ezt követően az egész világra kiterjesztették az értékesítési stopot, sőt a japánok elrendelték az összes szabadidő-autó ellenőrzését.

Érthető a lépés abból a szempontból, hogy a GX a Land Cruiserre épül, a vizsgálatokat azonban a RAV4-re is kiterjesztik. Annak ellenére, hogy a Land Cruiser a Consumer Reports és a Toyota szerint is biztonságos. Újabb visszahívásról egyelőre nincs szó, a Toyota csak akkor hajlandó erre, ha saját vizsgálatai is életveszélyt állapítanak meg.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés