Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Kia Rio: vonzó és széparcú

Garázs

Új Kia Rio: vonzó és széparcú

Megmutatta a Kia az új Rio hivatalos fotóit. Ég és föld a különbség a két generáció között.

Sejthető volt, hogy a Picantóhoz hasonlóan jelentős átalakuláson megy keresztül a Rio is, a Kia nem okozott csalódást híveinek. Jó egy hónappal a Genfi Autószalon előtt már látható, hogy milyen lett az áttervezett kisautó: finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, rá sem lehet ismerni.

Kellemes arányú, itt-ott bátor vonalvezetésű autó született, ősztől ötajtósként lesz megvásárolható. 2012 elején érkezik a háromajtós kiadás, szedánról viszont egyelőre nincs szó. Az utastérről még nem mutatott fotót a Kia, de a külsőhöz illő átalakulás történt, ráadásul minden eddiginél jobb minőségű anyagokat használtak fel.

Az új márkaarculatba tökéletesen illeszkedő Rio tengelytávja 70 millimétert nőtt, így az utasok a korábbinál nagyobb lábtérnek örülhetnek. 55 milliméterrel nőtt a hosszúság, 25-tel a szélesség, a magasságot a sportosabb megjelenés érdekében 15 milliméterrel csökkentették. A csomagtartó 292 literes.

Sok másféle mellett 70 lóerős, az új Picantóhoz bejelentett 1,1 literes dízelmotorral is kapható lesz a Rio, ezzel a blokkal mindössze 85 gramm a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás. 2012 elején érkezik egy vadonatúj fejlesztésű, 1,2 literes, közvetlen befecskendezéses turbómotor, amelytől sokat, a japán konkurencia elnyomását várják a koreaiak. Teljesítményét még nem hozták nyilvánosságra.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés