Connect with us

Hirdetés

technokrata

MMS-bemutató Nokia 7650-essel

Kütyük

MMS-bemutató Nokia 7650-essel

A Nokia a napokban, Kínában és Hong Kongban is bemutatta MMS megoldását az integrált digitális fényképezőgéppel felszerelt Nokia 7650-es mobiltelefon segítségével.

[sajtóközlemény] A China Mobile Communications Co. Ltd. és a Hong Kong CSL Ltd. sikerrel mutatta be pekingi és hong kongi élő, nagysebességű GPRS vezeték nélküli adathálózataik között a multimédiás üzenetek barangolását (MMS roaming), és a két rendszer együttműködését. Pekingben, a kínai távközlési napon a közönségnek is bemutatták az izgalmas következő generációs multimédiás üzenetküldési szolgáltatást, mellyel képeket és multimédiás üzeneteket küldhetünk egymásnak.

A pekingi bemutató megismételte a februárban, a Sonera és az észt EMT szolgáltató élő GPRS hálózatán a világon elsőként lebonyolított, valamint az áprilisban, kínai szolgáltatók között Ázsiában első ízben megoldott nemzetközi MMS barangolás és együttműködés sikerét. Mindkét barangolást a Nokia MMS telefonjaival és infrastruktúrájával bonyolították le. A Nokia az első ázsiai, a Hong Kong CSL által biztosított MMS kereskedelmi szolgáltatásának 2002. márciusában történő beindításában is kiemelkedő szerepet játszott.

Lu Xiangdong, a China Mobile igazgatóhelyettese, és Hubert Ng, a CSL elnök-vezérigazgatója az első beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező MMS mobiltelefon, a Nokia 7650 segítségével digitális fényképeket és multimédiás elektronikus üdvözlőkártyát küldtek egymásnak Pekingből és Hong Kongból. A multimédiás üzenetváltást a Nokia által biztosított MMS megoldás tette lehetővé, az üzenetek pedig a CMCC és a CLS élő kereskedelmi GPRS hálózatain jutottak el a címzettekhez.

A kínai távközlési napon tartott bemutató egybeesik a China Mobile országos GPRS-, valamint Monternet márkanevű, fejlett mobilszolgáltatásainak beindításával. A sikeres bemutató annak az átfogó telepítési és próbafolyamatnak az eredménye, melyet a Nokia április folyamán a kínai mobilszolgáltatókkal együtt folytatott. A Hong Kong CSL nemrég indította be Ázsia első multimédiás üzenetküldési szolgáltatását, mely a Nokia MMS megoldásán alapul.

A sikerrel lebonyolított bemutató fontos mérföldkövet jelent az MMS ázsiai fejlődésében, és jelzi, hogy a közeljövőben mind a kínai, mind a hong kongi mobil előfizetők küldhetnek és fogadhatnak multimédiás üzeneteket, és utazás közben, különböző GPRS hálózatokat használva is zökkenőmentes, megszakítás nélküli multimédiás üzenetküldési szolgáltatást élvezhetnek. A bemutató jelentőségét növeli, hogy a két szolgáltató különböző gyártók által szállított élő GPRS adathálózatot használt.

A jelenleg elérhető kereskedelmi MMS szolgáltatások egyike a személyek közötti MMS-forgalom, mely egyfajta jelentősen kibővített, a szövegüzenet mellett fényképek, képek, hangok és beszéd küldését is biztosító SMS forgalom. Tartalomletöltő szolgáltatások széles skálája is a felhasználó rendelkezésére áll, mellyel színes képeslap-jellegű, kész, a kedvenc képeket vagy animált rajzfilmeket tartalmazó üzeneteket küldhetünk barátainknak.

A Nokia MMS a különböző GSM/GPRS hálózatok közötti lehető legteljesebb interoperabilitás biztosítására szabványosított, teljes, végponttól végpontig terjedő megoldás. A Nokia MMS megoldás szerves részét alkotja a hagyományos készülékek támogatása, így a hálózat előfizetői a szolgáltatás megjelenésétől kezdve élvezhetik a multimédiás alkalmazásokat. A Nokia 2001 harmadik negyedéve óta folytatja a kísérleti hálózatok tesztelését és hálózatait december óta szállítja, így már kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az MMS terén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés