Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kombiként is itt az új Kia Ceed

Garázs

Kombiként is itt az új Kia Ceed

Genfben bemutatkozott a Kia Ceed második generációja, a standon a kombit is kiállították.

Hivatalos fotókon már korábban látható volt az új ötajtós Ceed, a Genfi Autószalonon azonban a kombit is kiállították a koreaiak. Megjöttek a technikai adatok is, ezek szerint az új modell 50 milliméterrel hosszabb elődjénél, 4310 milliméteres, a hasmagasság csökkentésével az autó 10 milliméterrel közelebb került a földhöz (1470 mm).

Noha a Ceed teljesen új padlólemezre épül, tengelytávja 2650 milliméter, amely pontosan megegyezik az előző generációéval. Az első nyomtáv ugyanakkor 17, a hátsó 32 milliméterrel nőtt. Elöl 12 milliméterrel nagyobb fej- és 21 milliméterrel tágasabb lábtér jut az utasoknak, a hátul utazók öt milliméterrel nagyobb válltérrel gazdálkodhatnak. 40 literrel nőtt a csomagtartó, alaphelyzetben már 380 literes.

A legtöbb európai országban két benzinmotorral, 90 lóerős 1,4-essel és 130 lóerős, közvetlen befecskendezéses 1,6-ossal, illetve két dízelmotorral, 90 lóerős 1,4-essel és 128 lóerős 1,6-ossal lesz kapható az autó. Az 1,6-os benzines a Kia új, hatfokozatú duplakuplungos váltójával is rendelhető lesz, nyáron kezdődik az értékesítés.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés