Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is lesz Firefox OS!

Kütyük

Itthon is lesz Firefox OS!

Név szerint említik meg sajtóközleményben Magyarországot, mint piacot a Mozilla Alapítvány.

Az idei Mobile World Congress valószínűleg az elmúlt idők legnagyobbika lesz. Új játékosok vannak a pályán, akik bizony be akarnak férkőzni a zömmel Android és iOS uralta világba. Az Ubuntu for mobile OS mellett a Chrome OS a másik nagy belépő idén (nem beszélve a MeeGo alapjain nyugvó Sailfish OS-ről), melyet a Mozilla Alapítvány készít nagy gonddal. A Firefox OS nyílt mobil platform, csakúgy, mint az Android, de kicsit másképp gondolják az üzletpolitikát, mint a Google. A Firefox OS nem akar nagyzolni, elég neki a belépőszintű készülék, így árkategóriában mindeképpen nyertes lesz, kérdés, hogy ez nem fog-e a minőség romlására menni.

Az MWC-n bejelentésre került, hogy négy vállalat is készít Firefox OS-es készüléket a jövőben. Az LG, a Huawei, a ZTE és az Alcatel is letette a voksát a rendszer mellett, remélhetőleg a Google pedig nem kezdeményez szankciókat. Erre már láttunk példát akkor, amikor a kínai Alibaba-nak készített volna okostelefont az Acer. És már azt is tudjuk, hogy itthon egy-egy modell kapható is lesz. Nem is csodálkozunk ezen, ha azt vesszük alapul, hogy a Mozilla Alapítvány elnökét Gary Kovacsnak hívják.

alcatel-one-touch-fire

Van már készülék is
Az Alcatel már be is mutatta az első Firefox OS-es okostelefonját, az Alcatel One Touch Fire-t, mely egy 3.5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék. A processzora Qualcomm, egymagos és 1 GHz-es, memóriája mindössze 256 MB, fényképezője pedig 3.2 megapixeles. A ZTE készüléke nem különb hardverben, így a 2010-es architektúra új életre kel 2013-ban.

mozillamwc13-0079-02-24-13-02

A szolgáltatók is boldogok lehetnek
Mi a különbség a Google Play, az AppStore és a Firefox applikációs boltja között? Míg az előzőek leginkább a gyártó pénztárcáját tömi, addig a Firefox-nál akár a szolgáltató is létrehozhat egy applikációs boltot, ahol saját maga árulhatja a programokat, játékokat az ügyfelek számára, ráadásul akár a számlaegyenlegünkre is vásárolhatunk majd.

mozilla-firefox-os-event-mwc-2013-hdblog-1



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés