Connect with us

Hirdetés

technokrata

.name: magánfelhasználók saját domainneve

Kütyük

.name: magánfelhasználók saját domainneve

A .name új csúcsszintű domain a magánfelhasználókat célozza: keresztnév@vezetéknév.name vagy www.keresztnév.vezetéknév.name. A név már előjegyezhető – az érdeklődés óriási! De vajon mi lesz a sűrűn használt nevek tulajdonosaival?!

A .name indulásával végre a magánfelhasználók is tért hódíthatnak az Interneten – ahogy erre igényük is van. Az eddig használatos domainek ugyanis mind szervezetekre, – pontosabban azok tevékenységi körére vagy éppen földrajzi helyére – utalnak. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban hasonló célokra a .me.uk domaint indították el.

A címben vázolt elképzelés alapján azonban marakodás lehet abból, hogy az egyforma vezetéknevű földlakók közül ki lesz a jogosult a domain birtoklására, amint az a cégneveknél is problémát jelent(ett). Kérdés, hogy lesz-e üzérkedés, illetve hogy a magánszemélyek mennyi pénzt hajlandók áldozni “ellopott” domainnevük megszerzéséért.

Így vagy úgy tény, hogy a Global Name Registry már több mint 60 ezer domainnevet regisztrált előjegyzésben, ami óriási érdeklődésre utal.

Az újonnan (vagy éppen régebben) bevezetett TLD-k (Top Level Domain – csúcsszintű) körül már több probléma adódott, gondoljunk csak a szerencsejátékon nyerhető (!) .biz domain körüli botrányra vagy éppen a .tv kálváriájára. Bővebb információ korábbi híreinkből derül ki.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés