Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Huawei az új trónkövetelő?

Kütyük

A Huawei az új trónkövetelő?

A Huawei új készüléke az Ascend D Quad, mely pillanatnyilag a piacon a leggyorsabb processzorral rendelkező mobiltelefon.

Ma kezdődik a 4 napos Mobile World Congress Katalónia fővárosában, Barcelonában, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően a négymagos kütyükről fog szólni

Az eddig kiszivárgott hírekből úgy tűnik, hogy szinte mindegyik gyártó a négymagos processzorban látja a kihívások megoldását, az előrejutás lehetőségét. Érdekes, hogy egyelőre csak a Samsungról nem szivárgott ki információ, követi-e a vezető gyártó a trendet.

Ahogy már lehetett hallani, az Asus a méltán sikeres Transformer tablet új verzióját viszi el az MWC-re 4 magos motorral, múlt héten lehetett olvasni a kisebbik koreai gyártó hasonló (már ami a processzormagok számát illeti) készülékéről, az LG  4X HD-ről (ami januárban még X3 kódnévre hallgatott), és most röppent fel a hír arról, hogy az egyik kínai „kis”tigris, a Huawei is tartja a lépést a nagyokkal, sőt, egyesek szerint inkább diktálni szeretne.

Huawei Ascend D Quad

A Huawei új készüléke az Ascend D Quad, mely pillanatnyilag a piacon a leggyorsabb processzorral rendelkező mobiltelefon. Az előzetes sebességtesztek szerint a 1,5 GHz-en ketyegő, 4 db A9 és a 16 db GPU-magot tartalmazó K3V2 processzor gyorsabb, kevesebb hőt termel működés közben és mindössze csak az 50%-át fogyasztja, mint a Tegra 3, amivel  az LG 4X HD-t szerelik. A 8,9 mm vastag készülék 4,5 colos, 720×1280 pixeles kijelzőt (330 ppi pixelsűrűség – csak összehasonlításképpen, az iPhone 4GS kijelzője 326 ppi), 8 MP-es, autofókuszos hátlapi kamerát kapott. Operációs rendszernek a trendnek megfelelően az új Android 4.0 IceCreamSandwich lesz rajta.

A gyártó állítása szerint az 1.800 mAh-s akkumulátor 24-48 órára elegendő táplálást képes biztosítani a készülék számára. Ez az érték csak 150 mAh-val nagyobb, mint a Samsung Galaxy S II készülékhez adott akkumulátoré, a kijelző felbontása viszont jóval nagyobb, 2,4-szer annyi pixel. Így első olvasatra eléggé hihetetlen az állítás, de várjuk meg a megjelenést, az első teszteket, mit tud az erősen csökkentett étvágyú sokmagos processzor! Várhatóan még a második negyedévben piacra kerül, sajnos azonban itthoni forgalmazásáról – érthetően – nincs hír.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés